Arany Napraforgó Vendégház - Tornaszentandrás

Egy olyan kis medencében fekszik a Borsod-Torna karszt térségben, mintha egy kicsinyített Kárpát-medencében lennénk: hegyek karéja öleli körbe a síkságot. A hegyeket öreg és fiatal erdők borítják, kacskaringós ösvényekkel és rejtőzködő vadakkal.

Szállás  >   Vendégház
Észak-Magyarország   >  Borsod-Abaúj-Zemplén  >  Tornaszentandrás
Jellemzők: Falusi turizmus
E-mail: -
Web: -
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
Arany Napraforgó Vendégház - Tornaszentandrás SZÉP Kártya
A mezőket színpompás, különleges virágok és hullámzó búzamezők díszítik a Bódva és a Juhász patakok között...! Ez egy ilyen hely! :-)

A település nevét temploma védőszentjéről, Szent Andrásról kapta. A Torna előtag az egykori vármegye nevének emlékét őrzi. A környék már az őskor óta lakott volt. A település a honfoglalás idején jött létre. Neve először egy 1283-ban kiadott adományozó okiratban szerepel először. IV. László király ekkor adományozta Szentandrás falut Vid fia Bengrének. Középkori lakói hospesek, külföldi telepesek voltak. Az egykori lakosok cseh vagy délnémet származását valószínűsíti a Szent András tiszteletére szentelt római katolikus templom. A 12. századi román stílusú templomot Magyarországon egyedülálló módon, a délnémet és a cseh bányavidékek szokásainak megfelelően építették kettős szentéllyel, és Szent András tiszteletére szentelték fel, aki ott bányász védőszentnek számít.

Vendégházunk 4 napraforgós minősítésű falusi vendégház (központi fűtés, szobánként külön fürdőszoba, a kiskanáltól a hajszárítóig mindent megtalál)!
Elegendő, ha papucsot és fogkefét hoz magával.
A ház 1923-ban épült, 60 cm-es vastag kőfalakkal, erős mennyezeti fagerendákkal. Ezek ma is mind eredetiek, megmaradtak a 2013-as teljes felújítás során, amikor az épületnek minden más részét újjáépítettük és bővítettük. A fa kerítés (a tornaszentandrási Gregovszki Zalán), a 3 faragott tölgyfa-oszlop (abaújlaki) és a kapuk (sajógalgóci). Három mester keze munkáját dicsérik! Nyitva tartás: egész évben.

Várja Önöket:
- egy 4 ágyas szoba (mozgássérültek számára akadálymentesített)
- egy 2 ágyas szoba

Mi egyetlen éjszakára is szívesen látjuk! :-) A szállás 3 éves kor alatti gyermekek számára ingyenes.
Cím:
3765 Tornaszentandrás, Hunyadi János út 10.
Tel.: (30) 637 4123
E-mail: -
Web: -
Nyitvatartás:
06.01 - 08.31.
GPS:
48° 31' 15.4" N, 20° 46' 29.1" E


Megközelítés:
Autóval Miskoc-Edelény-Szendrő - Bódvaszilas - Komjáti útvonalon közeledünk, majd ott jobbra letérünk a bekötő útra (Miskolctól 65 km, 67 perc). A Polgármesteri Hivatal utáni 3. ház. Kassától 53 km (44 perc) Isten hozta! :-)

Kiemelt elfogadó helyek: