SZÉP - infó

Utazási irodák! Változás a SZÉP Kártya elfogadásában

A napokban módosult a SZÉP Kártya elfogadásának szabályozása. Ennek értelmében az utazási irodák csak a szállás alszámla keretének terhére értékesíthetnek belföldi üdülési csomagot. Szállodákban, panziókban, helyben fizetéskor használhatjuk a másik két alszámlát (vendéglátás, szabadidő) is.

Módosítások történtek a SZÉP Kártya elfogadásában, felhasználhatóságában. A SZÉP Kártya tulajdonosok számára kiemelten fontos információ a következő változtatás. Az utazási irodák által kínált belföldi üdülési csomagokat csak a szállás alszámla keretéből lehet fizetni. Az utazási iroda csak a szállás alszámláról vonhatja le a szállásfoglalás költségeit. Így a vendéglátás és a szabadidő alszámla az utazási irodánál foglalt szállásköltségekre nem használható. A szálláshelyen helyben történő fizetés esetén azonban, szállodáknál, panzióknál, a szállásköltség továbbra is fizethető a másik két alszámla keretéből is.

Újabb hasznos és fontos információ az alszámlák közötti átcsoportosítás lehetősége. A korábbi szabályozások értelmében a béren kívüli juttatási keretet nem lehetett az alszámlák között átmozgatni. A módosításokat követően azonban a munkáltatók kezdeményezhetik a kibocsátó banknál a keret átcsoportosítását.

Célszerű mindig időben tájékozódni az alszámlák összegéről. Erre legkényelmesebb megoldás az online egyenleg lekérdezés. Ezt követően szükség esetén kezdeményezni lehet az alszámlák közötti átcsoportosítást.

További cikkeink: