SZÉP - infó

Többet tud a SZÉP-Kártya szállás alszámlája

2013 júliusától a SZÉP Kártya szállás alszámlája rugalmasabb lesz. A szálláshely által helyben nyújtott egyéb szolgáltatásokat, valamint fürdő-, strand- és gyógyfürdő belépőjegyet is lehet a zsebből vásárolni.

A nyári szezon most még több lehetőséget kínál a SzépKártya birtokosoknak. A plasztik felhasználási lehetőségei bővülnek. Ennek köszönhetően régóta várt opciók tárulnak a pihenőkártya tulajdonosainak és a szolgáltatóknak egyaránt.

A szállás alszámla továbbra is a legmagasabb éves kerettel rendelkezik – ez jelenleg 225.000,- Ft. Az alszámla használata 2013. július 1-től rugalmasabbá válik. Több olyan esetben is lehet a szállás zsebből szolgáltatásokért fizetni, melyek eddig csak a szabadidő alszámla terhére voltak elérhetőek.

A legfrissebb módosításoknak köszönhetően a SZÉP Kártya szállás alszámla keretéből júliustól a szálláshely által kínált egyéb szolgáltatások költségeit is meg lehet téríteni. Ennek értelmében, ha a szállásszolgáltató masszázs, kozmetikai, vagy egyéb szolgáltatásokat is kínál a szálláshelyen, ezeket már nem kell külön, a szabadidő alszámláról fizetni.

A másik jelentős változtatás a fürdőkkel kapcsolatos. A Magyar Fürdőszövetség javaslatait és felméréseit figyelembe véve, a plasztik mindhárom alszámlájáról – így a szállás zsebből is – lehet fizetni a fürdőkbe, gyógyfürdőkbe és strandokra szóló belépőjegyért. A fürdőbelépő-vásárlás így a szálláshely szolgáltatáshoz hasonlóan, mindhárom alszámláról elérhető.

A Széchenyi Pihenő Kártya szállás alszámlája idén nyártól még többet tud. Az utalványkártya működésével kapcsolatos módosítások révén, várhatóan még nagyobb lesz a plasztik népszerűsége. Jelenleg közel 50 ezerre tehető a szolgáltató SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma, míg a plasztikból lassanként egymillió darab is forgalomba kerülhet.

További cikkeink: