SZÉP Kártya nyugdíjasok részére is igényelhető

A Széchenyi Pihenő Kártya cafeteria juttatás, amelyet aktív munkaviszonnyal rendelkező dolgozó kaphat a munkáltatótól. Ugyanakkor a SZÉP Kártya programból a nyugdíjasok mégsem maradnak ki, hisz társkártya a nyugdíjas közeli hozzátartozó számára is igényelhető.

A Széchenyi Pihenő Kártya egy béren kívüli juttatási forma, amely rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert. Mivel aktív munkaviszonyhoz kötött juttatás, alap esetben a SZÉP Kártya nyugdíjasok által többnyire nem igényelhető. Kivételt képez, amikor nyugdíj mellett aktívan dolgozik valaki, és a munkáltató igényel a részére pihenőkártyát.

A munkaviszonnyal rendelkezők a főkártyájukhoz társkártyát igényelhetnek, amely a közvetlen családtagok részére kérhető. A közeli hozzátartozók, közvetlen családtagok körét a Ptk. szabályozza. Ennek értelmében úgynevezett SZÉP Kártya társkártya igényelhető:

házastárs, bejegyzett élettárs, egyeneságbeli rokon, örökbefogadott, mostoha- vagy nevelt gyermek, örökbefogadó, mostoha, vagy nevelőszülő, valamint testvér részére.

A SZÉP-Kártya társkártyája a főkártyával minden pontban megegyező jogosultságokkal bír.

Amíg a főkártya első alkalommal díjmentes, addig a társkártya előállítási és kézbesítési költségeit a pénzforgalmi szolgáltató a munkavállalóra háríthatja. A munkavállalóra hárított költség nem haladhatja meg társkártyánként az 1500 forintot. Hozzátartozóink, így nyugdíjas családtagjaink számára a társkártyát közvetlenül a kibocsátónál, illetve a munkáltatón keresztül, a társkártya igénylő lap leadásával és a kártya díjának kifizetésével igényelhetünk. A plasztik gyártási ideje kb. 3 hét. Mind a főkártyát, mind a társkártyát a hátoldalán, az erre kialakított részen a tulajdonosnak az aláírásával hitelesítenie kell. E nélkül az utalványkártya érvénytelen.

A társkártyát is aktiválni kell az első használat előtt, aktiválás nélkül nem lehet vele fizetni. A plasztik érvényessége 5 év, egyenlege a SzépKártya főkártyájának egyenlege.

Címkék:
SZÉP Kártya