SZÉP Kártya étkezéshez – Mire fordíthatjuk, mit ehetünk vele?

A vendéglátás alszámla kerete hivatott arra, hogy a szépkártya étkezés esetén is bevethető legyen. Az éttermek kínálatán kívül azonban nem mindig egyértelmű, hogy milyen élelmiszerek, milyen étkezések kapcsán fizethetünk a vendéglátás zsebből.

A SZÉP Kártya étkezés céljára is fordítható. A vendéglátás alszámla, melynek éves kerete maximum 150 ezer forint, nagyon sokféle segítséget nyújthat az étkezés költségeinek kifizetésére.

A vendéglátás zseb elsősorban melegétel-fogyasztás költségeire fordítható. Ez azt jelenti, hogy akár a vendéglők, éttermek kínálatát, akár a munkahelyi étkezési lehetőségeket finanszírozhatjuk a keretből. Napjainkban már számos pizzéria és gyorsétterem-lánc is csatlakozott a SZÉP-Kártya elfogadóhelyek köréhez.

Már több ételfutár-szolgálat menüajánlatából is választhatunk a cafeteria keretünk terhére, és akár speciális étrendhez is kényelmesen hozzá lehet jutni az utalványkártya segítségével. Csatlakoztak továbbá nagyáruház-láncok is az elfogadóhelyek közé, így akár az AUCHAN és a TESCO külön kasszás grillpultjainál is vásárolhatunk a frissensültek, meleg ételek választékából.

Ki kell emelni azonban, hogy a TESCO, AUCHAN áruházláncok mellett egyes, meleg étkezést is biztosító CBA üzletekben ugyancsak használható a vendéglátás alszámla. DE, a napi bevásárlásokra a SZÉP Kártya nem használható.

A vendéglátás alszámla az étkezési költségek mellett szállás-költségek rendezésére is alkalmas.