SZÉP - infó

SZÉP Kártya érvényesítése, aktiválása

Első használat előtt a SZÉP Kártya érvényesítése szükséges, legyen az egyenleg lekérdezés vagy fizetés. A folyamat két részből áll. A kártya aktiválása (többféle lehetőség közül lehet választani), illetve a kártyát, társkártyát a hátoldalon a kártyabirtokosnak alá kell írnia. Az elfogadóhelyek munkatársai ellenőrizhetik az aláírást, és a személyes adatokat.

A kézhez vételt követően, az első használat előtt mind a főkártya, mind a társkártya tulajdonosának aktiválni kell a kártyát, és az aláírásával a kártya hátoldalán hitelesítenie kell. A SZÉP Kártya érvényesítése telefonos aktiválással, illetve online felületen keresztül történhet.

A három kártyakibocsátó pénzintézetnél (OTP, K&H, MKB) eltérő módon aktiválhatják az utalványkártyát. A lehetőségek az egyes bankoknál az alábbiak szerint alakulnak.

Az OTP SzépKártya érvényesítése, aktiválása csak telefonon keresztül történhet. Az OTP nem biztosít online aktiválási lehetőséget. A telefonos aktiválást követően a Pihenő kártya 48 óra múlva lesz alkalmas fizetésre és egyenleg lekérdezésre.

Az MKB SzépKártya esetében telefonos és online aktiválás is lehetséges. Az azonosító kód és a jelszó megadása után, a sikeres érvényesítést követő egy óra múlva már használható az utalványkártya.

A K&H SzépKártya érvényesítésére csak online felületen keresztül van lehetőség. A kártyabirtokosok a bank weboldalán, az azonosító adatok megadását követően tudják élesíteni a plasztikot.

A SZÉP Kártya aktiválása, érvényesítése után biztonsági szempontból fontos, hogy a kártyához kapott alap jelszavakat az első belépéskor megváltoztassuk. Bár a kártyahasználat nem igényel PIN kódot, a webes felületek esetében, illetve a telefonos ügyfélszolgálatoknál meg kell adni a tranzakció véglegesítéséhez a jelszót.

További cikkeink: