SZÉP - infó

SZÉP Kártya - bank és terminál körkép

Elsőként a K&H tette elérhetővé a SZÉP Kártya tulajdonosok számára, hogy kártyájukat más bank terminálján is használhassák. Az MKB SZÉP Kártya is egyre több terminál számára elfogadható. A POS terminálok használatát Kormányrendelet szabályozza.

A SZÉP Kártya kibocsátásáról és felhasználásáról szóló kormányrendelet értelmében a kártya kibocsátó pénzintézetek kötelessége annak biztosítása, hogy a különféle SZÉP Kártyák alkalmasak legyenek egy adott terminál használatához. A cél az, hogy a kártya tulajdonosok és az elfogadóhelyek is fennakadás nélkül használhassák a rendszert. A hagyományos bankkártya elfogadó POS terminálok átállítására van szükség a SZÉP Kártya használatához. A helyzet mielőbbi megoldása és a zavartalan kártyahasználat egyaránt rendkívül fontos minden szereplő számára.

A három kártya kibocsátó bank közül elsőként a K&H teljesítette a kormányrendeletben foglalt feltételt, és 2012. március 1-től mindhárom bank által kibocsátott SZÉP Kártya használható a K&H termináljain. Erről a K&H Bank képviseletében Lesti Mónika adott tájékoztatást.

Az MKB bank is jelentős lépéseket tett annak érdekében, hogy SZÉP Kártyáját más bankok termináljain is használni lehessen. Lehoczky László, aki az MKB SZÉP Kártya kibocsátásáért felelős, elmondta, hogy több bankkal is együttműködnek annak érdekében, hogy kártyájukat a kártyabirtokosok minél több elfogadóhelyen tudják használni. Az MKB kártyáját így a K&H, a TakarékBank és az UniCredit terminálok már gond nélkül elfogadják, és napokon belül az Erste termináljai is alkalmasak lesznek erre.

További cikkeink: