SZÉP - infó

Szállás fizetése SZÉP Kártyával

A SZÉP Kártyára érkező juttatásunkat szállás, szabadidős tevékenységek, valamint vendéglátás költségeinek térítésére használhatjuk. A szálláshely díjának rendezésére közvetlenül a szolgáltatónál történő fizetés esetén bármelyik alszámlát használhatjuk. Utazási iroda által kínált üdülési csomagok és szállások esetén csak a szállás alszámla keretéből fizethetünk.

A Széchenyi Pihenőkártya három alszámlával rendelkezik, melyekre a munkáltató együttesen évente maximum 450.000,- Ft juttatást biztosíthat kedvezményes adózási feltételek mellett.

A SZÉP Kártya három alszámlája:

  • a szállás alszámla (éves maximális keret 225.000,- Ft),
  • a vendéglátás alszámla (éves maximális keret 150.000,- Ft), valamint
  • a szabadidő és rekreációs alszámla (éves maximális keret 75.000,- Ft).

A SZÉP Kártya használatáról szóló kormányrendelet szerint a szállásfoglalás során felmerült költségeket mindhárom alszámla keretéből lehetőségünk van rendezni. Fontos azonban tudni, hogy amikor utazási iroda szállás kínálatából választunk – akár egy magánszállásadó, akár egy wellness hotel biztosítja a szálláshelyet –, az utazási iroda csak a szállás alszámla keretéből emelheti le a szükséges összeget.

Amennyiben a szálláshely-szolgáltatónál a helyben fizetés lehetőségét választjuk, bármelyik alszámla keretösszegéből költhetünk a szállásért. Mindenképpen érdemes még a foglalás előtt ellenőrizni, hogy van-e elegendő keret a felhasználni kívánt alszámlán.

A SZÉP Kártya egyenleg lekérdezésére a kártyabirtokos használhatja a kibocsátó bank szépkártya portálját az online egyenleg lekérdezéshez, de lehetőség van a telefonos egyenleg lekérdezésre is.

OTP SZÉP Kártya esetén a SZÉP Vonalat (06-1/429-7400 / 2. menüpont),

MKB SZÉP Kártya esetén a Kártyaközpont (06-1/238-0361 és 06-1/238-0362),

K&H SZÉP Kártya esetén a K&H Cégvonal számait (06-1/335-3355 / 7. menüpont, 06-20/30/70/335-3355) lehet hívni.

A szépkártya egyenleg lekérdezés normál tarifás telefonhívásnak megfelelő költségvonzattal járnak.

További cikkeink: