SZÉP - infó

Praktikus a SZÉP Kártya béren kívüli juttatásként

Modern és egyre népszerűbb. A szépkártya béren kívüli juttatás (cafeteria) címén adható a munkavállalóknak. Egy olyan korszerű fizetőeszközről van szó, ahol a támogatás célzottan történik az egyes alszámlák vonatkozásában.

A SZÉP Kártya béren kívüli juttatás, vagyis az egyik cafeteria elem. A munkáltató a dolgozó számára megállapított éves cafeteria keretből utalja a kibocsátó bank által létrehozott utalványszámlára. Éven belül ezt egy összegben vagy több részletben is megteheti. Az összeg a SZÉP Kártya zsebbe történő átvezetés után, a következő naptári év végéig áll a kártyabirtokos rendelkezésére.

A plasztikból készült kártya – hasonlóan a hagyományos bankkártyákhoz – készpénz nélküli fizetési lehetőséget biztosít. Az egyes zsebekhez rendelhető összegek átvezetése a SZÉP Kártya utalványszámlájára történik. Az alszámlákon lévő összeget csak az adott zsebhez rendelt szolgáltatási körben lehet felhasználni. Szállás, szabadidő és vendéglátás alszámlák közül lehet választani, de akár mindháromra is kérhetjük a juttatást.

A kártyakibocsátás, az adminisztráció, valamint az átvezetés körüli teendők legnagyobb részt a bankot terhelik. A Széchenyi Pihenőkártya a munkáltató és a munkavállaló részéről nem jár költségekkel.

Az utalványkártya a jelenleg egyik legnépszerűbb béren kívüli juttatási elem. Az országban szinte bárhol lehet használni a rendszerhez csatlakozott SZÉP Kártya elfogadóhelyeken. Többféle fizetési mód is a kártyabirtokos rendelkezésére áll. Lehetőség van az elfogadóhelyen telepített banki terminállal való fizetésre, de a SZÉP Kártya online felületen, webshopon keresztül is használható. A Szép-Kártyával a kibocsátó telefonos ügyfélszolgálatán keresztül is fizethet a kártyabirtokos.

Az egyes zsebekbe utalt összegek átmozgatására a könyvelést követően már nincs lehetőség. Ha a kártyabirtokos szeretné módosítani a használni kívánt alszámlát, azt még az átvezetés előtt jeleznie kell a munkáltatónak.

A SZÉPKártya birtokosa a közvetlen hozzátartozói számára társkártyát igényelhet. A társkártya gyártási díját a kibocsátó pénzintézet felé a dolgozónak rendezni kell. A főkártya és a társkártya tulajdonosa a főkártya-birtokos utalványszámláján található egyenleget használja fel. A társkártya a főkártyával csaknem megegyező jogosultságokkal rendelkezik.

Címkék:
alszámla cafeteria

További cikkeink: