SZÉP - infó

Módosítások előtt a SZÉP Kártya rendelet

Folyamatban van a SZÉP Kártya rendszerét szabályozó kormányrendelet módosítása. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy az eddigi tapasztalatok és a beérkezett módosító javaslatok között lehetőségként merült fel az idegenforgalmi adó SZÉP Kártyáról történő fizetése is.

Az elmúlt hónapok során a munkavállalóknak kiadott SZÉP Kártyák száma átlépte a félmilliót. A kártyakibocsátó bankokkal eddig több, mint huszonhatezer szolgáltató kötött szerződést. A rendszer beindulása óta rengeteg tapasztalat és javaslat érkezett a szakemberekhez.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter elmondta, a magyar kormány a beérkezett tapasztalatok alapján szükségesnek látja a SZÉP Kártya rendszerét szabályozó kormányrendelet módosítását. Szükség van ugyanis a kártyakibocsátás, valamint a felhasználás szabályainak finomhangolására.

Szóba került továbbá, hogy a kormány foglalkozik az idegenforgalmi adó (IFA) megfizetésének kérdésével is. A módosítási javaslatok között ugyanis szerepel az a felvetés, hogy a SZÉP Kártya egyenlege is alkalmas lehessen az idegenforgalmi adó kifizetésére is.

A miniszter hozzátette, a Széchenyi Pihenőkártya több szempontból is kedvezőbb, mint az üdülési csekk. Univerzális elektronikus utalványként korszerű és modern eszköz, emellett egyszerűbb használatot tesz lehetővé. Az elfogadóhelyek számára sokkal takarékosabb megoldás, hiszen a jutalék 1,5 százaléknál nem lehet magasabb. Mindenki számára fontos cél, hogy a SZÉP Kártya rendszer előnyei – az elmúlt időszak tapasztalatait figyelembe véve – mielőbb megfelelő módon érvényesüljenek.

További cikkeink: