SZÉP - infó

Mit tegyünk a 2012-ből megmaradt SZÉP Kártya egyenleggel?

A SzépKártya birtokosok számára fontos határidő közeleg. 2014. május 31-ével lejár a 2012-ben feltöltött cafeteria-keret felhasználhatósága. Mit tehetünk annak érdekében, hogy az utalványszámlán lévő összeg ne vesszen el?

A SZÉP-Kártya egyenleg felhasználása során az a gyakorlat, hogy a fizetéskor automatikusan a legrégebben számlán lévő összeg kerül leemelésre az utalványszámláról. Ha rendszeresen használjuk a Pihenőkártyát, minimális az esélye annak, hogy 2012-ben utalt összeg ragadna az utalványszámlán. Azonban, ha ritkán használjuk a kártyát, előfordulhat az a helyzet, hogy régebbi utalás összegéből valamennyi mégis az alszámlán marad.

Ha folyamatosan, rendszeresen ellenőrizzük az egyenleget, pontosan követhető, hogy mikor milyen összegek érkeztek a munkáltatótól. Az is tételesen látható, hogy az adott évben utalt összegekből mennyit költünk az egyes alszámlákról. Amennyiben a 2012-es utalásból mégis marad valamelyik alszámlán keret, a kártyabirtokos a kiválasztott SzépKártya elfogadóhelyeken vásárolva, jelezheti fizetéskor, hogy részben a kártyáról, részben pedig készpénzzel kíván fizetni.

A SZÉP Kártya felhasználásával kapcsolatban hasznos információ az is, hogy a cafeteria keretből a kártyabirtokosnak előleg fizetésére, előreutalásra is lehetősége van. Ennek értelmében például a nyári pihenés szállásfoglalását akár már most, a maradék 2012-es egyenleg felhasználásával is meg lehet ejteni.

Mindhárom alszámla felhasználható szállásköltségek, valamint fürdőbelépő, uszodabérlet vásárlásához is. Elfogadóhelyek az országban már szinte bárhol, sokféle felhasználási módot kínálva várják a kártyabirtokosokat.

Azokat a 2012-ben átutalt összegeket (legyen szó itt akár egy-kétezer forintról, vagy több tízezerről), melyeket a kártya tulajdonosa 2014. május 31-ig nem használ fel, a kártyakibocsátó pénzintézet 2014. június végéig a munkáltató (vagy annak jogutódja) részére visszautalja.

Címkék:
egyenleg

További cikkeink: