SZÉP - infó

Miért lesz népszerű a SZÉP Kártya?

Újdonsága miatt még sok a felmerülő kérdés a Széchenyi Pihenőkártya használatával kapcsolatban. Miért megbízható és kockázatmentes választás mégis a plasztikkártya minden érintett számára? Miben jobb, mint a korábbi utalványok? Kinek éri meg? Íme, a válaszok.

A béren kívüli juttatások rendszere 2012-ben alapjaiban változik. A módosítás hatékonyságot, kedvezőbb feltételeket és a gazdaság fehérítését eredményezi. Az új elemek az Erzsébet-utalvány és a SZÉP Kártya. Az Erzsébet utalvány a korábbi, papír alapú hideg- és meleg étkezési utalványokat váltja fel. A Széchenyi Pihenő Kártya az Üdülési csekket, és a korábbi szabadidős, illetve egészségpénztári rekreációs szolgáltatások körét fogja össze. Emellett meleg étkezés céljára is fordítható. Az Erzsébet utalvány koordinátora a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, míg a SZÉP Kártya az OTP, az MKB és a K&H Bank által kerül kibocsátásra.

A SZÉP Kártya népszerűségének titka

A Széchenyi Pihenő Kártya három nagy pénzintézet, az MKB Bank, a K&H Bank és az OTP Bank által kerül kibocsátásra. A jelenlegi adatok szerint január végére már több mint százezer munkavállaló vehette át SZÉP Kártyáját, emellett további százezer kártya gyártása van folyamatban. Az igényléseket a kibocsátók folyamatosan dolgozzák fel.

A kártya igénylése a munkáltató és a munkavállaló számára egyaránt ingyenes. Térítésmentesen csatlakozhatnak a rendszerhez a szolgáltatók is. A Kártya sikere annak is köszönhető, hogy a cafeteria juttatások járulékai és adóterhei az 500 ezer forintos korlátig kedvezőbbek. A cégek adminisztrációs feladatai is csökkennek az elmúlt időszakhoz képest. A plasztikkártya a dolgozók számára egy korszerű és biztonságos eszközt jelent, melynek használata igazán egyszerű.

A SZÉP Kártya – a szállás, a vendéglátás és a szabadidő, rekreáció alszámla révén – igazán sokoldalú felhasználási lehetőséget biztosít. Szálláshelyektől kezdve a meleg étkezést biztosító éttermeken és ételfutár szolgálatokon túl állatkerti belépő, színházjegy vagy múzeumi belépő, de akár wellness- vagy szolárium bérlet vásárlására is használható.

Elfogadóhelyek számára is kedvező

Csatlakozási díjat a SZÉP Kártya elfogadóhely sem fizet. A kártya használata az elfogadó helyek számára max. 1,5 százalék jutalék levonásával jár, amelyet csak akkor érvényesít a kibocsátó, ha a kártyával ténylegesen fizettek.

Az elfogadóhelynek nem szükséges POS terminállal rendelkeznie. A szépkártya-elfogadás történhet internetes felületen, vagy a telefonos ügyfélszolgálat segítségével. Ennek köszönhetően akár kempingekben, vagy falusi turizmus keretében is lehet használni az elektronikus utalványt.

Így csatlakozhat a rendszerhez

Ha munkáltatóként vagy szolgáltatóként csatlakozni szeretne a rendszerhez, akkor nincs más dolga, mint felkeresni a három kibocsátó bank egyikét személyesen vagy a honlapon, és megkötni a megfelelő szerződést.

További cikkeink: