SZÉP - infó

Még néhány érv a SZÉP Kártya mellett

A SZÉP Kártya anyagi vonzatai előnyösek a munkáltatók és az elfogadóhelyek számára. Nincs kényszerű túlköltés és a használata is egyszerű. A SZÉP Kártya alszámlák (szállás, vendéglátás, szabadidő) kerete a következő naptári év végéig elkölthető.

A cafeteria rendszer változása kétféle juttatási formát hozott létre. A Széchenyi Pihenő Kártya, közismert nevén SZÉP Kártya és az Erzsébet-utalvány esetében is éves kerettel lehet gazdálkodni. A munkáltatók egy része csak év közben kezdte alkalmazni ezeket, de ez nem jelent hátrányt, ugyanis az éves keret visszamenőlegesen is feltölthető. A szakértők azt javasolják a munkáltatóknak, hogy aki teheti, bátran igényeljen dolgozói számára kedvezményes adózást jelentő SZÉP Kártyát.

Bár a korábbi papír alapú utalványok az eltelt évek során jól működő elfogadói hálózatra tettek szert, a SZÉP Kártya rugalmas, többféle elfogadási módja új távlatokat nyithat meg számos szolgáltató számára. Az elfogadóhelyek mérete és vendégforgalma eltérő. Emiatt nem biztos, hogy mindegyikük rendelkezni fog POS terminállal. A SZÉP Kártya esetében azonban erre nincs is szükség, ugyanis webes és telefonos elfogadás mellett is felhasználható.

A kezdetek óta folyamatosan élénk az érdeklődés a vendéglátás, a meleg étkezés alszámla iránt, de a szállás, ill. a szabadidő, rekreáció keret felhasználása is minden bizonnyal jelentősen beerősít a turisztikai főszezonban.

A kártya-kibocsátókkal egyszerű és térítésmentes a szerződéskötés folyamata. Célszerű tehát a SZÉP Kártya elfogadóhelyek számára mindhárom kibocsátó pénzintézettel leszerződni. További előnyei között szerepel, hogy az eddigi gyakorlathoz képest az adminisztrációs terhek jelentősen csökkennek, valamint lényegesen kedvezőbb járulékos költségekkel számolhatnak a szolgáltatók és a munkáltatók egyaránt.

A SZÉP Kártya használata során nincs szükség túlköltésre, hiszen az adott szolgáltatás árának pontos összegét emelik csak le a kártyáról. A szépkártya zsebeibe feltöltött összeg a következő naptári év végéig használható fel. Az alszámlák között bizonyos átfedés is van, mivel mindhárom keretösszeg felhasználható szállás foglalásra.

További cikkeink: