SZÉP - infó

Így lehet a SZÉP Kártya biztonságos

A fizetés során nincs szükség PIN kód megadására, ezért a SZÉP Kártya biztonsági szempontból nem tökéletes. A kellemetlenségek elkerülése érdekében, a kártya használata során érdemes az alábbi dolgokra odafigyelni.

A Széchenyi Pihenőkártya használata a már jól ismert, és megszokott bankkártyákhoz hasonló. Nem szükséges hozzá PIN kód, így a SZÉP Kártya biztonságos használatához pár dologra mindenképpen több figyelmet fordítani.

A kártyahasználat során – ha banki terminálon keresztül fizet a kártyabirtokos – nincs szükség a bankkártyáknál megszokott négyjegyű PIN kód megadására. Lehetőség szerint tartsuk azért szemmel a kártyát a SzépKártya elfogadóhelyeken a fizetés során. A POS terminál (SZÉP Kártya terminál) által kinyomtatásra kerülő bizonylatot gondosan őrizzük meg. Egyrészt azért, hogy könnyebben nyomon követhessük a tranzakciókat, másrészt azért, mert a bizonylaton az aktuális egyenleg mellett a kártya minden adata szerepel.

A Pihenőkártya segítségével webes fizetésre is lehetőségünk van. Online elfogadás során célszerű betartani néhány alapszabályt. Csak megbízható számítógépet használjunk a tranzakció során. Az azonosításhoz szükséges jelszavakat, számsorokat mások által nem látható módon adjuk meg a felületen. Ne engedjük meg a böngésző programnak, hogy megjegyezze a jelszavunkat, adatainkat. Ha végeztünk a fizetéssel, vagy az egyenleg-lekérdezés folyamatával, a felületről szabályosan lépjünk ki, a „Kilépés” vagy „Bezárás” menük, gombok segítségével.

A SzépKártya biztonságát telefonos elfogadás során is megőrizhetjük. Ha telefonos ügyfélszolgálaton keresztül fizetünk az utalványkártya segítségével, ügyeljünk arra, hogy zavartalan helyen, mások által nem hallható módon adjuk meg az azonosításhoz szükséges információkat.

További cikkeink: