SZÉP - infó

Év végi juttatásként is adható a SZÉP Kártya

Aktív állományú dolgozók számára a SZÉP Kártya év végi prémiumok alkalmával is adható, akár az egész évre visszamenőlegesen. A munkáltatónak azonban figyelnie kell, hogy a kedvezményes adózású juttatások éves maximális kerete összesen 500 ezer forint.

Vannak olyan munkáltatók, akik az év végén adnak juttatást, prémiumot vagy cafeteriát a dolgozóiknak. A SZÉPKártya esetében is van lehetőség arra, hogy az adott éves keretet egy összegben, az év végén adják át. Mivel az utalványkártya működéséről rendelkező jogszabály csak azt határozza meg, hogy mekkora az egyes alszámlák éves keretösszege, nincs szükség utólagos, havi bontású könyvelésre.

A munkáltatók ezt a béren kívüli juttatást csak az aktív, állományban lévő dolgozóik részére biztosítják. A kedvezményes adózás mellett a szállás alszámla évi 225 ezer forinttal, a vendéglátás alszámla évi 150 ezer forinttal, míg a legsokoldalúbb felhasználást nyújtó szabadidő alszámla évi 75 ezer forinttal tölthető fel.

Már sokan tudják, de nem árt hangsúlyozni, hogy szállást mindhárom alszámláról lehet fizetni. Az összeg elköltését segíti a közvetlen családtagok számára igényelhető SzépKártya társkártya.

Ki kell emelni, hogy a SZÉP Kártya alszámlákra átutalt összeg a következő naptári év végéig használható fel, függetlenül attól, hogy az összeg mikor (az év melyik részén) kerül a munkáltatótól a dolgozó utalványszámlájára.

A juttatások és prémiumok esetében fontos tudnivaló, hogy nem lehet cafeteriával kiváltani a teljesítményhez kapcsolódó bónuszokat és prémiumokat. Az is kiemelt információ, elsősorban a munkáltatók számára, hogy kedvezményes adózási feltételek mellett egy évben maximum 500 ezer forint adható béren kívüli juttatásként. Érdemes tehát odafigyelni az év végi juttatások során, hogy a munkavállaló részére történt-e már az év folyamán cafeteria kifizetés.

További cikkeink: