SZÉP - infó

Év végén így is felhasználható a 2011-es SZÉP Kártya egyenleg

A SZÉP Kártya egyenleg felhasználása az utalást követő naptári év végig lehetséges. A 2011-ben kapott cafeteria felhasználhatósági határideje 2012. december 31. A tavalyi keretből szilveszteri-újévi kikapcsolódás, de még a jövő évi nyaralás is foglalható.

A Széchenyi Pihenőkártya alszámláin található keretösszeg az utalást követő naptári év utolsó napjáig áll a kártyabirtokos rendelkezésére. Eszerint a SZÉP Kártya 2011-es egyenlegének felhasználási határideje 2012. december 31. Ez az utolsó nap, amikor a 2011-ben a kártyára utalt keretből fizethetünk, mégpedig kizárólag szálláshely szolgáltatásért.

A 2011-es juttatást többféle módon tudjuk felhasználni. Ha az összeget a szilveszteri-újévi kiruccanásra, vagy egy wellness csomagra szeretnénk fordítani, és a pihenés még 2012-ben kezdődik, de a szolgáltatáscsomag vége átnyúlik 2013-ba, akkor az már rendben lesz. A 2011-es SZÉP Kártya egyenleg felhasználása ilyen üdülési csomag esetén is megtörténik, de csak akkor, ha a kifizetés 2012. dec. 31-ig megvalósul.

Lehetőségünk van arra is, hogy előzetesen szállást foglaljunk a 2013-as évre. Ebben az esetben az előleg, foglaló ugyancsak idei kifizetésével tudjuk a jövő évi pihenésre költeni a tavaly átutalt juttatási összeget.

A Széchenyi Pihenő Kártya indulásakor még csak a szállás volt az egyetlen alszámla, mely a kártyabirtokosok rendelkezésére állt. Így a SZÉP Kártya elfogadóhelyek szolgáltatásai közül a 2011-ben kapott összeget csak szállás kifizetésére lehet fordítani.

Fontos kiemelni, hogy az átutalt összegek nem az utalás napját követő év ugyanazon napjáig költhetőek, hanem mindig a következő naptári év utolsó napjáig. Ennek értelmében a 2012-ben bármikor kapott cafeteria 2013. december 31-ig használható fel kártyabirtokos részéről.

További cikkeink: