SZÉP - infó

Amit az OTP SZÉP Kártya társkártyája nem tud

Az OTP Széchenyi Pihenőkártya mellé a közvetlen családtagoknak társkártya igényelhető. A társkártya tulajdonosát a főkártya-birtokossal megegyező jogosultságok illetik meg. Kivéve pl. a foglaló fizetését az OTP SZÉP Portál esetében.

A Széchenyi Pihenőkártyát birtokló dolgozó közvetlen családtagjai részére társkártyát igényelhet. A társkártya birtokosát – a SZÉP Kártya jogszabály rendelkezései szerint – a főkártya birtokos munkavállalóval megegyező jogosultságok illetik meg.

Az OTP SZÉP Kártyához tartozó társkártya birtokosa azonban korlátokba ütközhet. Az OTP Szép Kártya portálon a társkártyával rendelkezők nem regisztrálhatnak, és emiatt bizonyos funkciókat – amik a főkártya esetén elérhetőek – nem használhatnak.

Ez azt jelenti, hogy bár a társkártya-birtokos regisztráció nélkül elérhet bizonyos funkciókat, pl. foglalót csak az OTPdirekt felületén keresztül lehet fizetni, azonban ez a funkció regisztrációhoz kötött. A társkártyához tartozó azonosító adatok után azonban megtekinthetik az aktuális egyenleget, saját személyes adataikat, kereshetnek a SZÉP Kártya elfogadóhelyek között, valamint elérhetőek számukra a letölthető dokumentumok.

Mivel a társkártyával nem lehet regisztrálni a portálon, nem fizethet előleget, foglalót, illetve nem érhető el számára a forgalomlekérdezés funkciója sem. Ezeket a lehetőségeket, a regisztrációt az OTPdirekt rendszerbe, csak regisztrált SZÉP-Kártyás ügyfelek vehetik igénybe.

A társkártya tulajdonosa a főkártya birtokos utalványszámláján lévő egyenleget használja. A társkártya használatához a kártya aktiválása szükséges, továbbá a tulajdonos aláírásának is szerepelnie kell e plasztik lap hátoldalán.

További cikkeink: