SZÉP - infó

A SZÉP Kártyára adható összeg évente 450 ezer forint

A 2012-es évben 450 ezer forint a szépkártya alszámláira adható összeg. Ez a maximális keret, amely kedvező adózási feltételek mellett kapható, és a három alszámla között oszlik meg. A zsebek közül a vendéglátás alszámla a legnépszerűbb, a szállás alszámla a legmagasabb, míg a szabadidő zseb a legsokoldalúbb.

A Széchenyi Pihenőkártya indulásakor, 2011 nyarán még 300 ezer forint volt, de 2012-ben már 450 ezer forintra emelkedett a SZÉP Kártya zsebeibe adható összeg. Mindez azt jelenti, hogy a munkáltatók – akár az év végi jutalomosztás keretében – kedvező adózási feltételek mellett közel félmillió forintot is adhatnak béren kívüli juttatásként a dolgozóknak.

2012 óta három alszámlát használhatunk, így a SzépKártyára adható összeg háromfelé oszlik. A legnagyobb kerettel a szállás alszámla rendelkezik. Ide évi maximum 225 ezer forint utalható kedvezményes adóterhek mellett. Ezt a zsebet csak belföldi előre összeállított üdülési csomagok, vagy belföldi szállás szolgáltatás költségeinek rendezésére lehet fordítani.

A vendéglátás alszámla jelenleg a legnépszerűbb zseb. Éves maximális kerete 150 ezer forint. Ezt az összeget melegétel-fogyasztásra, vendéglátóhelyek és éttermek kínálatára –tehát készétel-fogyasztásra –, továbbá szálláshely szolgáltatásokra lehet fordítani.

A SZÉP Kártya szabadidő zsebbe adható összege évente 75 ezer forint. A SzépKártya működéséről szóló kormányrendelet módosításának köszönhetően még több szolgáltatás költségeit lehet a Pihenőkártya segítségével rendezni. A módosítások a kártyabirtokosok igényeihez igazodva bővítették az elfogadóhelyek által kínált szolgáltatások körét.

A szolgáltató SZÉP Kártya elfogadóhelyek az ország szinte bármely pontján megtalálhatóak. A kártyakibocsátó pénzintézetek (OTP, MKB, K&H) honlapján található szolgáltató-kereső segítségével településre, alszámlára, felhasználásra vagy szolgáltatásra is kereshetnek a kártyabirtokosok.

Címkék:
alszámla cafeteria

További cikkeink: