SZÉP - infó

A családbarát szálláshelyek jellemzői

Családi nyaralást sokan csak nagyobb gyerekekkel terveznek, mert az apróságoknak különleges igényei lehetnek. Azonban egyre több szállás-szolgáltató kínál családbarát szolgáltatásokat és szobákat. Érdemes időben alaposan utána járni a lehetőségeknek!

A nyár általában a közös családi időtöltést, a nyaralást, és a szervezkedést jelenti. Nagyobb gyerekek esetén nagyrészt a program megválasztása jelenthet fokozott odafigyelést. Mi a helyzet akkor, ha kisebb gyermekkel (vagy gyermekekkel) szeretnénk szálláshelyet találni? Akkor jön a célzott szálláskeresés: családbarát szállodát találni.

A szálláshelyek között ma már igazán nagy a választék, mind árban, mind felszereltségben, szolgáltatásban. Magánszállások, panziók és több csillagos szállodák is kínálják szolgáltatásaikat az egész családnak. Egyre több szolgáltató csatlakozik a SZÉP Kártya elfogadóhelyek közé is.

Hogyan válasszunk hát megfelelő, családbarát szálláshelyet? Vajon mitől lesz egy szálláshely családbarát, bababarát? Van-e olyan lista a magyarországi család- és bababarát szállásadókról? A gyermekbarát szállások egyik legjellemzőbb ismertető jegye az ajánlatok feltüntetésénél a „családi kedvezmény”, vagy „gyermek kedvezmény” jelző. A szálláshelyek ajánlatai és szolgáltatásai sokat segíthetnek az ideális pihenési helyszín megválasztásakor. A kisgyermekkel való nyaralásnál fontos, hogy a kicsik remek szórakozása, megfelelő foglalkoztatása mellett a szülők is tudjanak pihenni.

A szobák, lakosztályok speciális, családra szabott felszerelése az egyik alapfeltétele a baba- és családbarát szállodáknak. Ezek a szálláshelyek gyerekágyat, bölcsőt, vagy akár a lakosztályhoz tartozó, külön gyerekek számára berendezett szobát biztosítanak. Az apróságok és szüleik kényelmét pedig további hasznos felszereléssel (pelenkázó, pelenka-tároló, babakád, ételmelegítő, bébiőr) lehet fokozni.

A gyermekek számára biztonságos berendezés mellett a szálláshely éttermének is felkészültnek kell lennie a gyerekek fogadására. Babaetető székek, illetve kisszékek, asztalok és evőeszközök mellett az éttermeknek gyermekbarát menükre is gondolni kell.

Egyes szállodákban a gyermekek foglalkoztatását, felügyeletét szakképzett óvónők, dadák és animátorok végzik. A játszóházak, a korosztályoknak megfelelő programok és a szakemberek hozzáértése révén biztonságos, pihentető és szórakoztató nyaralásban lehet része az egész családnak.

A Széchenyi Pihenő Kártya is sokat tehet a kényelmesebb nyaralásért. A plasztik segítségével készpénz nélkül, a cafeteria keretből ejtheti meg nyaralását a család. Emellett a Szép-Kártya elfogadóhelyek további kedvezményeket is biztosíthatnak az utalványkártyával fizető vendégek számára.

Családdal, gyerekekkel nyaralni lehet nyugodt és kellemes körülmények között is. Érdemes alaposan tájékozódni a választott szálláshelyen a bababarát szolgáltatásokról, illetve arról, hogy a kért szolgáltatások az árban benne foglaltatnak-e, vagy kell-e külön fizetni értük.

További cikkeink: