Az én hős egri várvédőim – tervezés

Egri-vár vigasságok

Egerben tartják a Végvári Vigasságok című rendezvényt. A gyerekek örülnének, ha elmennénk. István utána néz az interneten, milyen lehetőségek vannak a SZÉP Kártya elfogadóhelyek kínálatában. Kíváncsiak vagyunk, hány helyen tudunk az utalványkártyával fizetni.

Sziasztok!

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem nagy kedvencem volt gyerekkoromban Gárdonyi Géza híres regénye, az Egri csillagok. Felnőtt fejjel is többször elolvastam már. Jó, tudom, tanítónőként ez nem is olyan nagy dolog. Ez adta egyébként az ötletet, hogy menjünk el a családdal hétvégén Egerbe, a Végvári Vigasságokra. Amikor ezt felvetettem Istvánnak, ő rögtön heves bólogatásba kezdett… Sőt, olyannyira belelkesült, hogy azt mondta, majd ő foglal szállást valamelyik egri SZÉP Kártya elfogadóhelyen. Én meg csak csomagoljak nyugodtan.

Ismerem már egy ideje Istvánt, de ez a viselkedése kicsit meglepett és megmosolyogtatott. Rá is kérdeztem Kata mamánál, mi ez a nagy lelkesedés, mire Anyósom elárulta a titkot. Istvánnak az iskolában, annak idején a hős várkapitány, Dobó István volt a nagy példaképe – részben már a neve miatt is. Sokat nyaggatta gyerekként Kata mamáékat, hogy menjenek el az Egri várhoz. Úgy emlékszem, jártunk már Egerben párszor, mióta együtt vagyunk, de István ezek szerint képtelen megunni! Mindig van a tarsolyában egy-két étterem, vendéglátóhely vagy programterv. Egyébként én is nagyon szeretem ezt a várost, beleértve a Szépasszony-völgyet is.

Ahogy láttam, a Páromnak még szerencséje is van. Találhatók a vártól nem messze nagyon jó panziók, vendégházak a SZÉP Kártya elfogadóhelyek között, ahol még vannak szabad szobák. Már oda is telefonált néhány helyre.

Közben előkerültek a srácok is. Rögtön kérdezgetni kezdtek, hogy miért telefonál apu annyit, és ugye megyünk valahová? Mutattam Ádámnak a Végvári Vigasságok programját, és majd’ kiugrott a bőréből. Évi azt kérdezte, lesz-e kézműves foglalkozás, de Ádi rögtön közölte, hogy az unalmas! Majd a harcolás a törökök ellen, az lesz az izgalmas! Végszóra visszatért a telefonálásból István is, és büszkén közölte: megvan a szállás. Majd képzeletbeli kardjával a két férfiú vívni kezdett.

Hihetetlenek, komolyan mondom… Megyek csomagolni.


Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Thanks to DJ and Addicting Games