A SZÉP Kártya NEM eladó! Vagy mégis?

SZÉP Kártya

Te eladnád a bankkártyádat? …és a bankszámládat? Na, ugye! Akkor vajon miért látunk SZÉP Kártya adás-vételével kapcsolatos hirdetéseket? Ne tartsd magadban véleményedet, olvasd el írásomat és szólj hozzá!

Egyre gyakrabban találkozom olyan hirdetésekkel, hogy „SZÉP Kártya eladó” vagy „SZÉP Kártyát vennék”. Ez egyrészt nem legális, másrészt meg butaság, sőt felelőtlenség! A Széchenyi Pihenő Kártya – mint bármelyik „általános” bankkártya – névre szól. A kártyával való fizetéshez aláírás – mondjuk az MKB SZÉP Kártya ebből a szempontból kivétel – és személyes azonosítás is szükséges. A SZÉPKártyához a kibocsátó bankoknál – egyelőre csak OTP, MKB, K&H – egy utalványszámla tartozik, ami ebből a szempontból éppen olyan, mint egy hagyományos bankszámla.

A kártya keretösszege a szállás, vendéglátás, szabadidő alszámlákon a következő naptári év utolsó napjáig felhasználható. Eszerint jó esetben közel két éved van arra, hogy a rajta lévő keretből elutazz, ebédelj-vacsorázz, vagy kikapcsolódj. Ráadásul, a munkáltatók jó része minden évben biztosít bizonyos összegű cafeteriát.

Legalább egy, de maximum két év alatt „kell elkölteni” a juttatás összegét. Mivel a Pihenőkártyához családtagjaid részére társkártyát is igényelhetsz, máris többen vagytok a társkártya révén az adott összegre. Mindemellett egyre több helyen lehet a kártyával fizetni. A bankok is azon dolgoznak, hogy a kártyák felhasználása egyszerűsödjön, és minél gyorsabban elterjedjen. A SZÉPKártya elfogadóhelyek listája egyre szélesebb körű. Számuk már meghaladta a 32 ezret.

Ha jól belegondolunk, nem is kell túlságosan csodálkozni azon, hogy az ügyeskedők is megjelentek a „SZÉP Kártya piacon”. Tekintélyes summa, 50 milliárd forint került a kártyákra, és annak már a töredéke is jelentős összeg, amihez ily módon próbálnak meg egyesek hozzáférni…

Tény, hogy az utalványkártyával nem lehet megoldani a heti, havi nagy bevásárlást. De ez nem is azért lett kitalálva. Te eladnád egy idegennek a bankszámládat bankkártyástul?


Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Thanks to DJ and Addicting Games