Hír

Vizek Házai - Fürdőkultúra SZÉP Kártyával

A Budapesti Víz Világtalálkozóhoz kapcsolódó rendezvénysorozat várja a látogatókat. Régi és szép budapesti gyógyfürdőink máskor zárt helyiségei nyílnak meg a vendégek előtt. A belépés ingyenes, fürdőbelépőt azonban már SZÉP Kártya egyenlegből is vásárolhatunk.

A Kulturális Örökség Napjai keretében idén a Vizek Házai címmel megrendezésre kerülő esemény során Budapest legrégebbi és legszebb fürdőit, helyiségeit lehet megtekinteni, tárlatvezetés-jellegű séták során. Olyan különleges helyiségekbe is eljuthatnak a látogatók, melyek a mindennapok során zárva maradnak a fürdők vendégei előtt.

A Vizek Házai rendezvénysorozat keretében, 2013. szeptember 21-22-én számos fővárosi fürdőben lehet különleges sétákat tenni. Az esemény során kiállítások, filmvetítés és számos kulturális rendezvény várja a látogatókat. A kiállítások mellett gyógyvíz-kóstoltatással is várják az érdeklődőket. A kiállítók között kortárs festőművészek alkotásai és fotókiállítás is látható lesz. Kifejezetten erre az alkalomra nyitják meg a Gellérthegy lábánál található Gül Baba forrás kapuját is.

A budapesti fürdők közül a Gellért Fürdő, a Király Fürdő, a Lukács, a Rudas és a Széchenyi várja a rendezvénysorozat keretében a látogatókat. Ezek a gyógyfürdők megtalálhatóak a SZÉP Kártya elfogadóhelyek között is.

A fővárosban található fürdők mellett az ország számos pontján találhatóak gyógy- és élményfürdők. A belépőjegyeket – a legutóbbi, nyár közepén történt módosítás óta – a SZÉP Kártya mindhárom alszámlájáról meg lehet vásárolni. A szabadidő alszámla mellett a szállás és a vendéglátás zseb is felhasználható már erre a célra.

Földünk felszínének több mint kétharmada vízzel borított, és légkörünk számára is elengedhetetlen összetevőt jelent a víz. A vízkészletből azonban mindössze 2% az emberi fogyasztásra alkalmas édesvíz. A Víz Világtalálkozónak idén Budapest ad otthont. Ennek a rendezvénynek az apropóján kerülnek középpontba a Vizek Házai, azaz a fürdők, gyógyfürdők.

Címkék:
fürdő szabadidő

További cikkeink: