Hír

Viszi a prímet a vendéglátás alszámla

Szép eredményeket könyvelhet el az MKB, ugyanis 135 ezer kártyabirtokos 16 ezer szolgáltató elfogadóhelyen tudja felhasználni béren kívüli juttatását. Továbbra is jelentős népszerűséggel bír a vendéglátás alszámla.

Az MKB SZÉP Kártya birtokosok létszáma szeptemberre megközelítette a 135 ezret. Ötezernél is több munkáltató biztosít dolgozóinak ilyen formában béren kívüli juttatást, melyet több mint 16 ezer féle szolgáltatási területen vehetnek igénybe a SzépKrtya elfogadóhelyeken.

A pihenőkártya a munkavállalók és a munkáltatók között is jelentős népszerűségnek örvend. A munkáltatók számára elsősorban a kedvezményes adózás, a minimális és kényelmes adminisztráció és a rugalmasság a legfőbb ok. A dolgozók számára ily módon biztosítható cafeteria összegét akár év közben folyamatosan, vagy év végén, egy összegben is átutalhatják. Az éves feltöltés összege akár 450 ezer forint is lehet. A kártya legyártásának díja nem terheli a dolgozót, és a kártyahasználat is díjmentes.

Az utalványkártya ennek is köszönhetően vált az egyik leggyakrabban választott cafeteria-elemmé. A SZÉP-kártya alszámla rendszere, az egyes zsebekhez rendelt felhasználási területek, valamint az a lehetőség, hogy bármely alszámláról lehet szállásköltségeket, illetve fürdőbelépőt váltani, tovább erősíti a plasztik népszerűségét. A kártyabirtokosoknál megfigyelhető a tudatosság, amikor a munkáltatótól az adott alszámlára kérik a juttatási keretet. Tudják ugyanis, hogy utólagosan már nincs lehetőség az összegek alszámlák közötti átmozgatására.

A három zseb közül továbbra is a vendéglátás alszámla a legnépszerűbb. 65 százalékos felhasználásával maga mögé szorítja a legnagyobb éves kerettel bíró szállás alszámlát, valamint a legszélesebb felhasználási körrel rendelkező szabadidő alszámlát is. Az MKB SZÉP Kártya felhasználása tekintetében a bank adataiból kiderül, hogy a kártyahasználat jelentősen összefügg az egyes évszakokhoz köthető pihenési szokásokkal. Mind idő, mind régió szempontjából elmondható, hogy míg a nyári időszakban a Balatoni régió forgalma erősebb, az év eleje-vége felé a fővárosi, illetve a Közép-Dunavidéki régió forgalmában figyelhető meg nagyobb mozgás.

A számadatok azt mutatják, hogy az MKB SzépKártya megjelenése, azaz 2011 óta több mint 24 milliárd forint áramlott vissza a gazdaságba a pihenőkártya révén. 2014-ben a kártyabirtokosok több mint 8 milliárd forint cafeteria-keretet használtak fel az elfogadóhelyeken.

További cikkeink: