Hír

Vezető helyen a SZÉP Kártya a cafeteria elemek között

A K&H által készített legfrissebb negyedéves felmérés szerint a SZÉP Kártya a cafeteria elemek között továbbra is a legnépszerűbbek között van. A megkérdezett mikro-, kis- és középvállalkozások közel fele tervez cafeteriát adni a munkavállalóknak.

A K&H negyedéves felmérést végzett a béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban. A mikro-, kis- és középvállalkozások körében végzett felmérés kimutatta, hogy az Erzsébet-utalvány után a SZÉP Kártya, valamint a közlekedési támogatás a legnépszerűbb cafeteria-típus. Az is kiderült, hogy a kkv-k több mint 40 százaléka szándékozik béren kívüli juttatást biztosítani dolgozói részére.

A K&H által megkérdezett vállalkozások közül minden ötödik alkalmazza a SZÉP Kártyát és a munkába járás költségtámogatását. Az is kiderült, hogy míg az ún. bérlettérítés alkalmazása nagyjából stagnál, addig a SZÉP Kártya népszerűségében fokozatos növekedés figyelhető meg.

A kutatásból kiolvasható, hogy az egyes szektorokat tekintve, a cafeteria-trend hasonlóan alakul. A béren kívüli juttatás biztosítása a szolgáltató vállalkozásoknál a leggyakoribb. Ebben a szektorban a munkáltatók közel fele tervez béren kívüli juttatás biztosításával.

A mezőgazdaság és a kereskedelem területén működő vállalkozások közel azonos, 40 százalék körüli arányban biztosítanak cafeteriát a dolgozóik részére, míg az ipari szektor jóval 40 százalék alatt él ezzel a lehetőséggel.

Továbbra is megfigyelhető, hogy minél nagyobb vállalkozásról van szó, annál nagyobb arányban terveznek cafeteriával a munkáltatók. A mikro-, kis- és középvállalkozások között számszerűsítve elmondható, hogy míg a mikrovállalkozások harmada kalkulál béren kívüli juttatással, addig a kisvállalkozások mintegy 53%-a, a középvállalkozások több mint 55%-a ad ilyen jellegű juttatást a munkavállalóknak.

Ahogyan a Széchenyi Pihenőkártya népszerűsége, úgy a K&H SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma is folyamatosan növekszik. Jelenleg több mint 14 ezer szerződött szolgáltatónál lehet ezzel a plasztik lappal fizetni szállás, vendéglátás és szabadidős szolgáltatásokért.

További cikkeink: