Hír

Vezet a vendéglátás alszámla

Idén a szépkártya lett a legnépszerűbb béren kívüli juttatási forma. A pihenőkártya három alszámlája közül jelenleg a vendéglátás alszámla keretét használják a kártyabirtokosok. A kártyakibocsátó bankok szerint a turisztikai szezon indulásával felzárkózhat a szállás és a szabadidő alszámla is.

A SZÉP Kártya jelenleg az egyik legnépszerűbb cafeteria juttatás. A kártya alszámlái között is megfigyelhető egyfajta népszerűségi sorrend. A K&H által ismertetett adatok szerint ugyanis a kártyabirtokosok több mint fele elsősorban a vendéglátás alszámla keretét használja. A szakértők szerint azonban a turistaszezon kezdetével a szállás és a szabadidő és rekreációs alszámla népszerűsége is meg fog emelkedni.

A K&H képviselői elmondták, hogy a kártyabirtokosok 57 százaléka a SZÉP Kártya vendéglátás alszámlára, közel 30 százalék a szállás zsebbe, míg a maradék közel 14 százalék a szabadidő és rekreációs számlára kérte a béren kívüli juttatását.

A K&H SZÉP Kártya program 2012 év elején indult, és már 55.000 darab kártya került forgalomba. Több mint 1600 munkáltató szerződött a pénzintézettel, valamint közel 5000 szolgáltató várja a kártyabirtokosokat. A K&H adatai szerint már 30 ezer fölött van a SZÉP kártyás tranzakciók száma.

Az MKB Bank tájékoztatása szerint is jelenleg a vendéglátás szálláshelyet használják leggyakrabban a kártyatulajdonosok, de várható, hogy a szabadidő és a szállás alszámla keretét is többet fogják használni. Az MKB SZÉP Kártyákkal már több mint 100 ezer tranzakciót hajtottak végre. A kártyabirtokosok létszáma lassan eléri a 80 ezret, míg a szerződött szolgáltatók, az elfogadóhelyek száma is közelít a hatezerhez.

A SZÉP Kártya kapcsán a legnagyobb tapasztalata az OTP-nek van. Ez a pénzintézet kezdte meg ugyanis elsőként a kártyakibocsátást, még 2011 júliusában. A kártyabirtokosokat 9600 elfogadóhely és több mint 21 ezer féle felhasználási lehetőség várja országszerte. Az OTP által kibocsátott kártyák száma a 400 ezer darab körül mozog.

A Széchenyi Pihenőkártya népszerűsége szemmel láthatóan növekszik mind a munkavállalók, mind az elfogadóhelyek és a munkáltatók körében. A sokféle felhasználási lehetőség, valamint a három alszámla által igénybe vehető szolgáltatások köre a béren kívüli juttatások kényelmes felhasználását biztosítja a kártyabirtokosok részére.

További cikkeink: