Hír

Vár a Vajdahunyad vára Pünkösdkor

Pünkösd ünnepére különleges rendezvénnyel készülnek a Vajdahunyad várában. Miénk a Vár! címmel egy remek családi programban lehet részük a Városligetbe látogatóknak. SZÉP Kártya elfogadóhelyek a Vajdahunyad várában és a környéken is számos helyen találhatóak.

A pünkösdi ünnepekre remek családi programokkal készülnek a SZÉP Kártya elfogadóhelyek. Budapesten, a Városligetben várjátékokat, haditornákat és történelmi játszóházat, továbbá hagyományőrző programokat kínál az egész család számára a Vajdahunyad vára is. A rendezvény címe „Miénk a Vár!”, célja, hogy bemutassa az ország szinte összes várát, és azok nyári programjait.

Ezen a fesztiválon olyan hazai várak kerülnek bemutatásra, mint Csesznek, Csobánc, Diósgyőr, Eger, Esztergom, Érsekújvár, Gyula, Hollókő, Kőszeg, Léva, Nagyvázsony, Pétervárad, Sárospatak, Sárvár, Siklós, Somló, Sümeg, Szigetvár, Szigliget, Tata, Várpalota és Visegrád. A „Miénk a Vár!” program hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre. A szervezők célja, hogy évről évre minél több magyarországi vár mutatkozhasson be az érdeklődők előtt. A rendezvény során bepillantást nyerhetünk az egyes várak és városok által megrendezésre kerülő történelmi, hagyományokat bemutató fesztiválokról és programokról.

A rendezvényen jelmezes felvonulások, hadibemutatók és bajvívás mellett, kicsik és nagyok számára kézműves foglalkozások is lesznek. Bemutatják az ostromoknál használt fegyvereket és eszközöket, és a bátrabbak akár ügyességi versenyeken is részt vehetnek.

A Hadtörténeti Intézet és Múzeum bemutatja a magyar honvédség 160 éves történelmét, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum pedig kincskereső vártúrát szervez a látogatók részére. Mindkét múzeum belépőjegyét megvásárolhatjuk a SZÉP Kártya szabadidő alszámlájának terhére.

További cikkeink: