Hír

Változnak a szállásfoglalási szokások

Magyarország a hazai és külföldi turisták között is népszerű úti cél. A belföldi foglalási adatok november első, hosszú hétvégéjén – a tavalyi évhez képest – 8 százalékkal nagyobb vendégforgalmat mutatnak. Nőtt a SZÉP Kártya használata és az olcsóbb szálláshelyek iránti kereslet.

A hazai turizmus szállásfoglalási szokásaiban, ebben az évben változásokra figyeltek fel a szakemberek. A hosszú hétvégék során sokan választják a közkedvelt belföldi településeket, azonban a szállás választásakor idén a kedvezőbb árral foglalható apartmanok, panziók kerültek előtérbe. Többen keresték az olcsóbb szálláshelyeket, mint az eddig jelentős népszerűséggel bíró wellness szállodák kínálatát.

A foglalási kedv azt is mutatja, hogy bár a tehetősebbek inkább a színvonalas luxusszállodák közül választottak, idén sokkal többen foglaltak az olcsóbb szálláshelyek, apartmanok és vendégházak kínálatából ezen a hosszú hétvégén. A foglalások mértéke most még jobban megoszlott a különböző árfekvést képviselő szállástípusok között. Az idei évben több mint 8 százalékkal több volt a belföldi turista, mint tavaly. Ez a SZÉP-Kártya növekvő felhasználása mellett valószínűleg a kedvező időjárásnak is köszönhető. A hosszú hétvégék közül a november elejei háromnapos hétvége is komoly forgalmat produkált.

Az utazási célpontok közé – a népszerű fürdővárosok mellé – olyan neves hazai települések is felkerültek, mint Sopron, illetve Eger. A SZÉP Kártya elfogadóhelyek között is található sokféle szállásszolgáltató, melyek kínálata az egész országot lefedi.

A szállás foglalási trend változásai jól mutatják, hogy a tudatos és takarékos megoldások keresésével komoly összegeket spórolhatunk az utazás során. A kedvezményes üdülési csomagok, a SZÉP Kártya felhasználása, valamint az olcsóbb szálláshelyek választása azt is eredményezi, hogy bár kevesebb időtartamra, de többször jutunk el pihenni.

Címkék:
szállás

További cikkeink: