Hír

Újabb remek évet zárt a SZÉP Kártya

A SZÉP-Kártya felhasználása szempontjából a 2013-as esztendő is kiválóan alakult. A kártya belföldi turizmusra gyakorolt jótékony hatását jól mutatják a számadatok. Az is látható, hogy a kártyabirtokosok egyre tudatosabban élnek a lehetőségekkel.

A SzépKártya belföldi turizmusra gyakorolt jótékony hatása megmutatkozik a 2013-as esztendő adataiban. Közel 900 ezer kártyabirtokos, 22 ezer szerződött munkáltató, valamint az ország szinte minden pontján megtalálható SZÉP Kártya elfogadóhelyek folyamatosan bővülő szolgáltatásai is ezt bizonyítják.

A Széchenyi Pihenő Kártya megjelenése óta több mint százmilliárd forint áramlott a belföldi turizmusba, a vendéglátóipari és a turisztikai szolgáltatókhoz. 5 százalékos növekedés figyelhető meg a vendégszámban és a vendégéjszakák számában is, a 2012-es adatokhoz képest. A 2013-as évben a SZÉP Kártya felhasználása közel 65 milliárd forintos forgalmat bonyolított.

A kártya népszerűsége töretlen. A kártyabirtokos munkavállalók számára pedig egyre több lehetőség áll rendelkezésre a cafeteria egyenleg felhasználásához. A vendéglátás alszámla továbbra is komoly népszerűségnek örvend. Az is a SZÉP-Kártya mellett szól, hogy már fürdőbelépő vásárláshoz is fel lehet használni mindhárom zseb keretét. A Magyar Fürdőszövetség által már régóta várt átjárhatóságnak köszönhetően, idén nyáron több mint 60%-kal nőtt a hazai fürdők SzépKártya forgalma az előző évhez képest. Ez számokban annyit tesz, hogy a fürdőzők több mint egymillió fürdőjegyet vásároltak a Pihenőkártyával.

Azt is tudni kell, hogy meghosszabbították a keret felhasználásának határidejét. Jelenleg a 2012-ben az utalványszámlára utalt összegek 2014. május 31-ig állnak a kártyabirtokos rendelkezésére. A cafeteria-keretből lehet előre utalni, valamint foglalót fizetni, így már most kiválaszthatjuk, és ki is fizethetjük a jövő nyári pihenés szállásköltségeit akár a 2012-es keretből.

Azokat az összegeket, melyeket 2012-ben utalt a munkáltató az utalványszámlára, és 2014. május 31-ig nem kerülnek felhasználásra, a kártyakibocsátó pénzintézet visszautalja a munkáltató részére. Érdemes már most körülnézni a jövő évi ajánlatok között!

Címkék:
2013 cafeteria

További cikkeink: