Hír

Továbbra is népszerű cafeteria a SZÉP Kártya

Őrzi vezető helyét a cafeteria elemek között a szépkártya 2013-ban is. A Pihenőkártya-program, valamint a belföldi szálláshelyek további népszerűségét erősítheti a Magyar Turizmus Zrt. legújabb, nyereményjátékkal egybekötött kampánya.

Felmérés készült a cafeteria juttatások népszerűségével kapcsolatosan. Az adatokat a C1 cafeteria szoftver nyilvántartásából, 30 ezer munkavállaló nyilatkozatai alapján összesítették. Az eredmény szerint a SZÉP-Kártya 2013-ban 28,4 százalékkal áll a vezető helyen a cafeteria juttatások között. Ezt 25,9 százalékos mutatóval az Erzsébet-utalvány követi, mely egy évvel ezelőtt még az ötödik helyen állt. A dobogó harmadik helyén az egészségpénztárak állnak, a negyedik helyen a helyi közlekedés, míg az ötödik helyen a nyugdíjpénztárak találhatóak.

A Széchenyi Pihenő Kártya három alszámlája közül kezdettől fogva a vendéglátás zseb élvezi a legnagyobb népszerűséget. Jelenleg a juttatások 63 százaléka érkezik erre az alszámlára. Az elemzést végző szakemberek szerint a SzépKártya népszerűsége azért is ilyen jelentős, mert éves szinten 450 ezer forint is adható ilyen formában, kedvező adózási feltételek mellett. Ezzel szemben az Erzsébet utalványként adható étkezési juttatás legfeljebb 96 ezer forint lehet.

A belföldi üdülés, így a SzépKártya használat népszerűsítését, ösztönzését szolgáló kampányokat hirdet a Magyar Turizmus Zrt. Az egyes évszakokhoz köthető akciók keretében nyereményjátékok és kedvező szolgáltatáscsomagok várják a kártyabirtokosokat. A SZÉP Kártya elfogadóhelyek akciós csomagajánlatait érdemes kihasználni. A tavaszi kampány fő célterülete az ökoturizmus, az ország tájait figyelembe véve a Balaton, a Tisza-tó, valamint Észak-Magyarország.

Az aktuális kampányban a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, az Ébredés jegyében túrázásra és fotózásra bíztat. A természetjárás során érdemes nem csak a tájat fotózni, hanem érdekes hangzású településnevek tábláit, nemzeti parkok feliratait is célszerű megörökíteni. A képeket a Magyar Turizmus Zrt. honlapjára lehet feltölteni, a „Gyűjtsd a táblát” fantázianévvel ellátott játékban. A fotókat beküldők között értékes nyereményeket, ajándékokat is kisorsolnak. A játékban résztvevők azonban mindenképpen nyertesnek érezhetik magukat, hiszen csodás hazai tájakon, a természet csodáit is megismerhetik a túrák során.

További cikkeink: