Hír

Tovább erősödnek: négyből három OTP SZÉP Kártya

Az OTP elsőként kezdte meg a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátását 2011-ben. Az elmúlt időszakban a Pénzintézet megerősítette piacvezető szerepét. 75 százalékos részesedésre tett szert, azaz négyből három SZÉP Kártyát az OTP bocsát ki, illetve kezel.

A SZÉP Kártya piacán az OTP kezdetektől fogva komoly súllyal van jelen. Az elmúlt időszak során a Pénztárszolgáltató megerősítette 75 százalékos részesedését. Ez azt jelenti, hogy négyből három SZÉP-Kártyán az OTP logója látható.

Jelenleg 640 ezer kártyabirtokos rendelkezik az OTP Pénztárszolgáltató által gyártott SZÉP Kártyával. A munkáltatók 2011 óta 75 milliárd forint értékben töltöttek cafeteriát az utalványszámlákra, melyből több mint 45 milliárdot költöttek el a felhasználók a belföldi SZÉP Kártya elfogadóhelyeken. Ezek a jelentős összegek azt bizonyítják, a plasztik népszerű mind a dolgozók, mind a munkáltatók körében. Ezt az is bizonyítja, hogy a 2013-as év első harmadában további ezer munkáltató csatlakozott a Pihenőkártya-programhoz. Több mint húszezer szerződött OTP SZÉP Kártya elfogadóhely kínálja szolgáltatásait Magyarország számos pontján.

Megfigyelhető az is, hogy a munkavállalók egyre tudatosabban választanak a feltöltendő alszámlák közül. Az is látható, hogy a szabadidő és rekreációs alszámlára – az adatok szerint – tavalyhoz képest mintegy húsz százalékkal többen kértek juttatást. A szabadidő zseb szolgáltatási körének jelentős bővítése további lehetőségeket kínál. Ennek kapcsán azt is meg kell említeni, hogy rendkívül népszerűek a belépőjegy-vásárlási lehetőségek is. Sokan jutottak el tavaly különböző fesztiválokra, koncertekre vagy rendezvényekre a cafeteria segítségével. Az OTP információi szerint 2012-ben több mint 100 millió forint értékben vásároltak belépőket, bérleteket a kártyabirtokosok a szabadidő alszámla egyenlegéből.

2013. május 31. azonban valamennyi olyan, Pihenőkártyával rendelkező dolgozónak fontos időpont, akik már 2011-ben ilyen formában kaptak béren kívüli juttatást. Ezzel a nappal lejár a 2011-es juttatási keret felhasználásának határideje. A számlákon maradó összegeket a Pénztárszolgáltató visszautalja a munkáltató számlájára. Ez a határidő közel ötezer OTP SZÉP-Kártyás ügyfelet érint, és mintegy 45 millió forintról van szó.

További cikkeink: