Hír

Táborozás SZÉP Kártya egyenlegből

A SZÉP Kártya felhasználási körének bővülése talán sokaknak kínál megoldást a nyárra. A plasztik szabadidő alszámla kerete ugyanis felhasználható nyári táborok díjának rendezésére is. Elsősorban sport táborok élnek a lehetőséggel.

Javában tart a nyár, sokféle tábor várja a gyerekeket. Egyre több olyan lehetőség áll a szülők rendelkezésére, hogy a nyári táborok díját a SZÉP Kártya szabadidő keretéből fizethessék ki. A táborok között nagyon sok sporttábor található.

A Széchenyi Pihenő Kártya működését szabályozó kormányrendelet legutóbbi módosítása nagymértékben növelte a plasztik felhasználási körét. A legnagyobb bővülést a már eddig is igen sokrétű szabadidő alszámla mondhatja magáénak. A szabadidő zseb szolgáltatási köre több sporttevékenységgel kapcsolatos területre terjed ki. Ebbe tartoznak a különféle sporttevékenységek, tanfolyamok és sporttáborok is.

A nyári sporttáborok között lovas és tenisztábor, úszótábor mellett a Fővárosi Állat- és Növénykert által szervezett Zoo Tábor díját is ki lehet fizetni SZÉP Kártyával. Ez a program immár 11. alkalommal kerül megrendezésre. Ennek a tábornak már maga a helyszín is különös hangulatot biztosít.

A SZÉP-Kártya szabadidő alszámla mellett bővült a szállás és a vendéglátás alszámla felhasználási lehetőségeinek száma is. 2013. július 1-től mindhárom alszámla egyenlegéből ki lehet fizetni a fürdők, strandok belépőjegyét, hasonlóan a szálláshely-szolgáltatásokhoz. A szállás alszámla kerete emellett fedezetet biztosít további, a szálláshely-szolgáltató által helyben biztosított egyéb szolgáltatás (masszázs, fodrászat, kozmetika és egyéb lehetőségek) megtérítésére is.

A plasztik felhasználási körének bővítését, hogy most már bármelyik alszámláról lehet fürdőbelépőt vásárolni, a Magyar Fürdőszövetség már a kezdetektől javasolta. Az eddigi statisztikai adatok azt bizonyítják, hogy sokan élnek az új lehetőséggel.

Címkék:
szabadidő

További cikkeink: