Hír

SZÉP programok és lehetőségek a Tisza-tónál

A nyár a fesztiválok és a túrázások időszaka. Remek lehetőséget és a természet számtalan csodáját kínálja a Tisza-tó. Abádszalókon és más tóparti településen is számos elfogadóhelyen, sokféleképpen használhatják a SZÉP Kártyát a kártyabirtokosok.

A nyári időszakban sokan választják az aktív pihenést, és különböző túrákat választanak a szabadidő eltöltésére. Napjainkban már nem csak gyalogos és kerékpár túrákon lehet részt venni. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a segway is, mint túraeszköz. Ez az érdekes, két nagy kerékkel rendelkező szerkezet környezetbarát meghajtással bír, rendkívül csendes, így erdei túrákhoz is ideális.

A Tisza-tó környéke általában véve nagy népszerűségnek örvend. Számos remek túraajánlat várja az aktív pihenést kedvelőket. Abádszalók és környéke ideális úti cél lehet a túrázóknak. Emellett Abádszalókon a SZÉP Kártya elfogadóhelyek kínálata is igen sokszínű. Szálláshelyek, éttermek és más vendéglátó egységek mellett a szabadidő alszámla szolgáltatási köréhez tartozó vállalkozások is akciós ajánlatokkal teszik még vonzóbbá a környéket.

Aki a Tisza-tavi túrák mellett teszi le a voksát, csodálatos természeti kincseket fedezhet fel. A speciális segway és kerékpár-túrák Abádszalókról akár Tiszafüredig vagy Poroszlóig viszik a kirándulókat. Poroszlón található a legnagyobb édesvízi akvárium is Európában.

Különleges hangulatú szálláshelyek között is lehet válogatni a SZÉP Kártya elfogadóhelyek abádszalóki kínálatából. A változatos programok, zenei fesztiválok és egyéb kulturális programok remek szórakozási lehetőségeket nyújtanak az itt pihenőknek.

Az extrém sportok, vízi sportok rajongói számára is készült a település a nyárra. Augusztusban Tisza-tó átúszó versenyen vehetnek részt az elszántabbak. A jet ski pedig azokat várja, akik szó szerint szelni szeretnék a habokat. A horgászat kedvelői pedig csendesebb vizeken hódolhatnak a pecázás örömeinek.

A környékbeli települések, nagyobb városok közül Tiszafüred és Poroszló, valamint a Hortobágyi Nemzeti Park programjait érdemes felkeresni.

További cikkeink: