Hír

SZÉP őszi programok a Múzeumokban

Az őszi, gyakran egyre kedvezőtlenebbé váló időjárás rányomja bélyegét a hangulatunkra. Szerencsére remek programokkal tehetjük szebbé ezt az időszakot. Orchidea kiállításra és adventi vásárra invitálnak a fővárosi múzeumok. Belépő a SZÉP Kártya keretből váltható.

Az őszi időszak vége felé egyre gyakoribbak a borongós, esős időszakok. A nyirkos, hideg időjárás kihat a hangulatunkra is. Szerencsére számos olyan programot találni országszerte, melyek feledtetik a rossz időt. Ilyen többek között a Mezőgazdasági Múzeum elkövetkező két kiállítása is, melyekre akár SZÉP Kártya egyenlegből is lehet belépőt váltani.

A Mezőgazdasági Múzeumban 2013. november 15-17. között a különleges virágoké lesz a főszerep. Orchideák és broméliák színpompás kiállítása és vására várja az érdeklődőket. A kiállításon Japánból származó egzotikus növények, valamint Japán négyezer éves kultúrája kerül bemutatásra ezen a páratlan eseményen. A felkelő nap országának szubtrópusi éghajlata több száz orchideafaj kialakulásának biztosít ideális terepet, így egészen biztos, hogy látványos és illatozó programban lehet részük az Orchidea-vásárra kilátogatóknak.

A késő őszi időszak előnye, hogy közelednek a karácsonyi ünnepek. Ez az időszak az adventi készülődést, az ünnepekre való hangolódást is jelenti. A Néprajzi Múzeum is ilyentájt tartja az Adventi virágkötészeti kiállítást és vásárt. Ez az esemény idén 2013. november 22-24. között várja a látogatókat.

A hétvége programjai között virágkötészeti alkotások, kézműves termékek vására, valamint családi kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket. Az időszaki kiállítással is készülő hétvégi programon lehetőség adódik arra, hogy saját adventi koszorút, adventi naptárat is készítsenek a vállalkozó kedvűek. A Néprajzi Múzeumba is váltható belépőjegy a SZÉP Kártya szabadidő alszámla egyenlegéből.

Hasznos információ lehet, hogy a Mezőgazdasági Múzeum az OTP mellett az MKB SZÉP Kártyát fogadja el, míg a Néprajzi Múzeumban a harmadik kártyakibocsátó, a K&H SZÉP Kártyája is használható.

További cikkeink: