Hír

SZÉP Kártyával teltház a hosszú hétvégén

A hosszú hétvége szinte minden szálláshelyen teltházas forgalmat produkál. A vendégek közül nagyon sokan választják fizetőeszközként a SZÉP Kártya egyenlegüket. A Pihenőkártya népszerűsége nőtt, a kártya rugalmasabbá és átjárhatóbbá vált.

A hosszú hétvége komoly forgalmat hozott a hazai szálláshelyeknek. Szinte mindenhol teltháznak örülhetnek a szállásszolgáltatók. A Magyar Szállodaszövetség tájékoztatása szerint egyre több munkáltató biztosít ilyen fajta béren kívüli juttatást dolgozói részére. A munkavállalók pedig egyre nagyobb arányban használják ki a SZÉP Kártya által nyújtott lehetőségeket a pihenésre. A kártyabirtokosok közel egyharmada Budapesten, kétharmaduk vidéken keres szálláslehetőséget szabadsága idejére.

A SZÉP-Kártya forgalma több mint negyven százalékkal emelkedett az elmúlt év során. A 2011-es indulás óta több mint 70 milliárd forint áramlott a Pihenőkártya révén a gazdaságba. A 2013-as év első felében pedig több mint 40 milliárd forintot utaltak a munkáltatók az alszámlákra.

A szálláshelyeken minden negyedik vendég a SZÉP Kártya egyenlegéből fizet a pihenésért. Azonban az idei évtől már nem csak szállás-költségeket, hanem a gyógyfürdők, strandok belépőjegyét is meg lehet váltani mindhárom alszámla segítségével. Ez tovább erősíti a Szép-kártya népszerűségét. Az átjárhatóság és a rugalmasabb felhasználás kedvezőbb feltételeket biztosít a SZÉP-Kártya elfogadóhelyeken a szállásadóknak és a vendégeknek is.

A három alszámla közül a szállás zsebre lehet a legmagasabb éves keretet feltölteni, mégis a vendéglátás alszámla egyenlegére utalnak leggyakrabban a munkáltatók. Az ide utalt összeg a teljes cafeteria-keretek több mint 60 százalékát jelenti. A szállás alszámla több mint 20 százalékos feltöltéssel, míg a szabadidő alszámla közel 15 százalékos feltöltéssel bír.

Nem csak a SZÉP Kártya forgalma növekszik. Mára már közel húszezer munkáltató ad béren kívüli juttatásként ilyen plasztik lapot a dolgozóinak. A kártyabirtokosok száma pedig közelít a 900 ezerhez.

Címkék:
szállás cafeteria

További cikkeink: