SZÉP Kártyával nem gond a termálfürdőzés

A leglátogatottabb fürdőhelyek mindegyike a SZÉP Kártya elfogadóhelyek körébe tartozik. A belépőjegyek egyre nagyobb hányadát fizetik a Pihenőkártya rendelkezésre álló keretéből. A termál- és gyógyfürdők többsége mindhárom kibocsátó bankkal (MBH, OTP, K&H) már szerződést kötött.

A legnépszerűbb hazai fürdőkben már elfogadják a SZÉP Kártyát, egyes helyeken a belépőjegyek 15-20 százalékát már ezen a módon értékesítik.

A Központi Statisztikai Hivatal nemrég publikálta a leglátogatottabb magyarországi fürdőhelyek listáját. Ezt és a SZÉP Kártya elfogadóhelyek körét összevetve az látszik, hogy a legnépszerűbb belföldi termálfürdők mindegyikénél elfogadják a Pihenőkártyát a belépőjegyek vásárlásánál. Így népszerűségük sorrendjében nyugodtan fizethetünk a kártyával Hajdúszoboszló, Hévíz, Zalakaros, a napokban 50. születésnapját ünneplő Bükfürdő, vagy éppen Sárvár fürdőjében. Persze nem csak a legnagyobb, hanem rengeteg kisebb fürdőhelyen is felhasználható a kártya. A Délmagyarország napilap közölt nemrég erről egy összeállítást. Ebből kiderült, hogy a makói termálfürdőben, azaz a Hagymatikumban a belépőjegyek 15-20 százalékáért már SZÉP Kártyával fizetnek. A kibocsátott kártyák számának a növekedésével a jövőben ez az arány tovább emelkedhet.

A három kártyakibocsátó (K&H, MBH, OTP) adatbázisát átnézve ugyanakkor még mindig találni olyan termálfürdőket, ahol egyelőre nem érdemes próbálkoznunk a pihenőkártyával való fizetéssel.

Például a Győrtől északra, a Szigetközben lévő lipóti termálfürdő dinamikusan fejlődött az elmúlt években, viszont a pihenőkártyával egyelőre ott sem lehet fizetni, az éttermi egységeket kivéve. A kellemetlenségek elkerülése érdekében ezért bármelyik fürdőt is szemeljük ki, tanácsos tájékozódni még indulás előtt.

Címkék:
szabadidő