SZÉP Kártyával nem gond a termálfürdőzés

A leglátogatottabb fürdőhelyek mindegyike a SZÉP Kártya elfogadóhelyek körébe tartozik. A belépőjegyek egyre nagyobb hányadát fizetik a Pihenőkártya szabadidő alszámlájáról. A termál- és gyógyfürdők többsége mindhárom kibocsátó bankkal (MKB, OTP, K&H) már szerződést kötött.

A legnépszerűbb hazai fürdőkben már elfogadják a SZÉP Kártyát, egyes helyeken a belépőjegyek 15-20 százalékát már ezen a módon értékesítik.

Hónapról-hónapra növekszik a SZÉP Kártyát elfogadó termál- és gyógyfürdők köre. Még úgy is, hogy nem mindegyik fürdő lelkesedik túlzottan az új cafeteria megoldásért, hiszen belépőjegyet csak a szabadidő alszámla terhére vásárolhatnak a vendégek. Mint ismeretes, a szabadidő, rekreáció kerete évente mindössze 75.000 forint, míg a vendéglátás zsebbe ennek duplája, a szállás alszámlára pedig akár a többszöröse is kerülhet.
A Központi Statisztikai Hivatal nemrég publikálta a leglátogatottabb magyarországi fürdőhelyek listáját. Ezt és a SZÉP Kártya elfogadóhelyek körét összevetve az látszik, hogy a legnépszerűbb belföldi termálfürdők mindegyikénél elfogadják a Pihenőkártyát a belépőjegyek vásárlásánál. Így népszerűségük sorrendjében nyugodtan fizethetünk a kártyával Hajdúszoboszló, Hévíz, Zalakaros, a napokban 50. születésnapját ünneplő Bükfürdő, vagy éppen Sárvár fürdőjében. Persze nem csak a legnagyobb, hanem rengeteg kisebb fürdőhelyen is felhasználható a kártya. A Délmagyarország napilap közölt nemrég erről egy összeállítást. Ebből kiderült, hogy a makói termálfürdőben, azaz a Hagymatikumban a belépőjegyek 15-20 százalékáért már SZÉP Kártyával fizetnek. A kibocsátott kártyák számának a növekedésével a jövőben ez az arány tovább emelkedhet.

A három kártyakibocsátó (K&H, MKB, OTP) adatbázisát átnézve ugyanakkor még mindig találni olyan termálfürdőket, ahol egyelőre nem érdemes próbálkoznunk a pihenőkártyával való fizetéssel. Például Debrecenben az Aquaticum élményfürdőben gond nélkül elfogadják a Széchenyi Pihenő Kártyát, viszont a város másik fürdőjében, a kerekestelepiben nem.
Győrtől északra, a Szigetközben lévő lipóti termálfürdő dinamikusan fejlődött az elmúlt években, viszont a pihenőkártyával egyelőre ott sem lehet fizetni. Rossz idő esetén a Siófokon nyaralók közül sokan keresik fel a fedett Galerius Fürdőt, ahol termálvizes medence is van. Viszont a Galerius esetében sem érdemes arra számítaniuk, hogy elfogadják a cafeteria kártyát. (Igaz, a meglévő üdülési csekkeket még fel lehet használni náluk).
A jelentősebb fürdők közül a miskolctapolcai Barlangfürdő esete érdekes. A kibocsátók közül ugyanis csak az OTP SZÉP Kártya adatbázisában szerepel a gyógyfürdő, mint elfogadóhely. Ennek ellenére a Barlangfürdőbe látogatást tervező K&H és az MKB kártyásoknak azért érdemes tájékozódniuk indulás előtt. A tapasztalatok szerint ugyanis az a fürdő, amely egyik szolgáltatóval már szerződést kötött, néhány hónapon belül megállapodik a másik két kibocsátóval is.