Hír

SZÉP Kártya az Üdülési csekk utódja (1. rész)

Jó hír a munkavállalóknak: A 2012-es nyári főszezonban már használható Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP- Kártya) az üdülési csekk kivezetése után egy új lehetőség, hogy a munkáltató finanszírozza a nyaralásunkat és a hobbinkat. A kormány döntött a Szép kártya felhasználásának kibővítéséről, így írásunkban a két béren kívüli juttatás egyes elemeit hasonlítjuk össze.

Éves keret, adózás:

Az üdülési csekk csak a minimálbér összegéig lenne adható (2012-ben ez 93 ezer forint). A pihenő kártya évi maximuma 450 ezer forint. Ezt 3 alszámla között lehet szétosztani. A SZÉP-kártya összege nagyon vonzó, ez már a klasszikus nyaraláson túl fedezetet nyújthat az egész családnak pl. egy-egy pihentető hétvégére, egy kis kényeztetésre valamelyik wellness szállodában, akár teljes ellátással. A pihenő kártya használatával azon munkavállalók is belekóstolhatnak a rekreáció, a wellness igazi világába, akik ezt önerőből talán soha nem tehetnék meg.
Az adótörvények változása miatt a két cafeteria-elem összevetése 2012-ben nem célszerű, így csak az új béren kívüli juttatásról írunk. A SZÉP Kártya után a munkáltatók 30,94 százalék (az összeg 1,19-szerese után számolt 16 + 10 százalék) közterhet fizetnek az államnak, míg a munkavállalókat semmilyen kiadás nem terheli.

Felhasználhatóság időtartama:

Az üdülési csekket a kibocsátástól 1 éven belül el kellett használni. Igaz ugyan, hogy hosszabbítást is lehetett kérni, de az már a felhasználók számára plusz költséggel járt. Figyelem, a már kiadott Üdülési Csekkek felhasználását 2012.december 31-ig meghosszabbították, de a kifuttatás miatt most már nem kell hosszabbítást kérni, emiatt ez természetesen plusz kiadást sem jelent.
A SZÉP kártyára az adott évben juttatott elektronikus utalványok összegét a következő év december 31-ig kell felhasználni. A kártya, mint eszköz lejárati ideje a jogszabály szerint minimálisan 3 év, de a jelenlegi kibocsátók (OTP, MKB, K&H) mindegyike 5 évre adja. Jó tudni, hogy a kártyát a kibocsátó intézmény csak akkor szüntetheti meg, ha annak egyenlege 24 hónapon keresztül nulla, vagyis két évig nem érkezik rá munkáltatói utalás.

Folytatjuk…

További cikkeink: