Hír

SZÉP Kártya terminál – Mindenki egyért, egy mindenkiért

Széchenyi Kártyát az OTP, a K&H és az MKB bocsát ki jelenleg. A siker érdekében máris az együttműködésen dolgoznak. Azt szeretnék elérni, hogy mindhármuk pihenőkártyáját bármelyikük termináljain egyaránt lehessen használni az elfogadó helyeken. Intenzív a felhasználási igény meleg étel céljára.

A béren kívüli juttatások kapcsán a munkavállalók elsősorban az iránt érdeklődnek, hogy hol használhatják étkezési célra a papír alapú utalványok helyébe lépő SZÉP Kártyát. Jelenleg még alig több mint ezer olyan vendéglátóhely van az országban, ahol az új plasztikkártyával meleg étel fizethető. A vendéglátás alszámla miatt az elfogadó helyek számának növekedési üteme azt vetíti előre, hogy hat hónapon belül ugyanolyan arányban fizethetünk étteremben kártyával, mint eddig a papír alapú utalvánnyal.

Országos szinten jellemző, hogy a kibocsátott kártyák közül OTP SZÉP Kártya került többségében a dolgozók kezébe. Az OTP Pénztárszolgáltató vezérigazgatója, Róth Lajos tájékoztatása szerint eddig 3200 munkáltató igényelt OTP SZÉP Kártyát. Az 58 ezer kártyára a dolgozók részére eddig összesen egymilliárd 800 millió forint került feltöltésre.

A pénzintézetek célja az, hogy a kártyára utalt cafeteria keretet a dolgozók minél könnyebben felhasználhassák. A három SZÉP Kártya kibocsátó bank megkezdte az együttműködést annak érdekében, hogy a kibocsátott kártyák egyformán használhatóak legyenek a bármelyikük POS terminálján.

További cikkeink: