Hír

SZÉP Kártya szabadidő alszámlával a medencébe

A Magyar Fürdőszövetség szerint hasznos lenne, ha a SZÉP Kártya elfogadóhelyek körébe az uszodák is csatlakozhatnának, valamint megoldható lenne az alszámlák közötti átjárhatóság.

A Magyar Fürdőszövetség módosítási javaslattal élt a SZÉP Kártya felhasználása kapcsán. A pihenőkártya szabadidő zsebének keretéből jelenleg – egyebek mellett – a fürdők, gyógyfürdők és strandok belépőjegyét, a különböző fürdőszolgáltatásokat lehet kifizetni. A Szövetség szeretné elérni, hogy a kártya szabadidő alszámla az uszodákban is érvényes fizetőeszköz legyen.

A SZÉP Kártya egyik nagy problémájának azt tartják, hogy az alszámlák keretét nem lehet átcsoportosítani, így azok, akik a szállás vagy vendéglátás alszámlára kérték a teljes cafeteria keretet, nem használhatják a kártyát pl. fürdőszolgáltatások igénybe vételére. A Fürdőszövetség úgy látja, ha az egészségturizmusra szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni, akkor a zsebek közötti összegek átcsoportosítását is biztosítani kellene a kártyatulajdonosok részére.

Jelenleg a három alszámla közül a legsokoldalúbb felhasználási módozattal rendelkező szabadidő és rekreációs alszámla éves kerete a legkevesebb. Az egészség megőrzéséhez, a sporthoz, az aktív mozgáshoz és a gyógyulást elősegítő szolgáltatásokhoz ezt a zsebet lehet felhasználni. A korábbi egészségpénztári keret terhére igénybe vehető szolgáltatásokat ennek az alszámlának a segítségével vehetjük igénybe. A Szövetség álláspontja szerint ezért is lenne nagy segítség az alszámlák közötti átjárhatóság kérdésének megoldása.

A Magyar Fürdőszövetség azt is jelezte, hogy idén, augusztus 10-én rendezik meg a Strandok Éjszakája című rendezvényt. A rendezvényhez csatlakozó strandok között sok SZÉP Kártya elfogadóhely található. Érdemes magunkkal vinni a pihenőkártyát is a Strandok Éjszakájára!

További cikkeink: