SZÉP Kártya a színházakban és a koncerteken

Köszönhetően a 2023 év elején történt összevonásnak, ma már jóval egyszerűbben vásárolhatunk a SZÉP Kártya egyenlegünk terhére szabadidő programokra szóló belépőt. A zsebek megszüntetését követően ugyanis nincs szükség az egyes alszámlákon található összegek figyelemmel követésére. Az elfogadóhelyek között ráadásul a különböző nagyobb nemzetközi fesztiválok, és számos színház is szerepelnek. A keretből színházjegy, koncertjegy is váltható.

Színházba járók, a könnyedebb műfajokat és musical-eket kedvelők számára a SzépKártya még többet adhat. Az utalványkártya kerete ugyanis színházjegy, koncertjegy, és sok más kulturális program belépőjének megvásárlásához nyújt segítséget. A kártyával emellett színházi bérleteket is vásárolhatunk. Az aktuális műsorról és a bérletárakról a színház honlapján részletes tájékoztató található.

A zene könnyedebb műfajait kedvelők számára is jó hír, hogy könnyűzenei koncertek, neves nemzetközi zenei fesztiválok is elérhetőek a Széchenyi Pihenő Kártya egyenlegéből. A nagyobb rendezvények között található többek között a SZIGET Fesztivál, valamint a Balaton Sound is. Az elektronikus zenét kedvelők számára örömteli hír, hogy a legnagyobb magyar elektronikus zenei fesztiválra, a HYPERSPACE-re is lehet a plasztik egyenlegéből jegyet váltani.

A kártya minden zenei stílus igényeihez igazodik. A SZÉP Kártya a kulturális belépőjegyek megvásárlása mellett szálláshely szolgáltatásokra is fordítható. A HYPERSPACE rendezői pedig felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy a fesztiválon az étel- és italfogyasztáshoz a kártya kerete is használható.

A Széchenyi Pihenő Kártyával országszerte sok helyen, különféle szolgáltatásokért lehet készpénz nélkül fizetni. Ezzel együtt érdemes nagy hangsúlyt helyezni a határidők szem előtt tartására. Az október 15-ig a kártyára utalt cafeteria keretet a kártya tulajdonosa ugyanis csak az utalást követő naptári év május 31-ig használhatja fel kedvező adózási feltételekkel. Ezt követően a számlavezető bank egy egyszer 15 százalékos levonást eszközöl a fennmaradt keretből. Az összegből ugyanakkor előleg fizetés is megoldható, így segítségével akár a nyári, vagy év végi pihenéshez is lefoglalhatjuk a szálláshelyet.

Címkék:
szabadidő