Hír

SZÉP Kártya a vendéglátás szolgálatában

A Széchenyi Pihenő Kártya = Szép kártya VENDÉGLÁTÁS alszámlájára 2012-ben évi 150.000 Ft tölthető, melynek elfogadásában az étkezési szolgáltatást nyújtó elfogadóhelyek (pl. az éttermek, pizzériák) érdekeltek elsősorban, de tudni kell, hogy szállás is fizethető vele.

Szállás – egyedüli módon – a másik két alszámláról is rendezhető, de térjünk vissza a vendéglátáshoz. Az elmúlt években az Üdülési Csekk óriási népszerűségnek örvendett a munkavállalók körében, hisz egyre több étterem is csatlakozott az elfogadóhelyek közé. Így gond nélkül, szinte minden településen lehetett találni olyan éttermet, ahol lehetett ezzel az utalvánnyal fizetni.

Az új cafeteria rendszer „kissé” nehézkesen indult a vendéglátósok szemszögéből. Történt ugyanis, hogy a SZÉP Kártya kezdeti időszakban, 2011-ben a Széchenyi Pihenő Kártya kedvezményezettjei elsősorban a hotelek, panziók, azaz a szálláshelyek voltak. Étkezést, italfogyasztást csak szállás igénybe vétele mellett volt lehetőség a szépkártyával fizetni.

A Kormányrendelet módosítása megnyitotta a lehetőséget az éttermek, büfék, ételt kiszállítók számára is, ugyanis a SZÉP kártya étkezés alszámlája alkalmas az étel- és italfogyasztás önálló kifizetésére.
Az éves keret 150.000 Ft, ami havi szintre lebontva 12.500 Ft. Ha ezt hozzáadjuk a 2012-ben megjelenő Erzsébet-utalvány havi 5.000 Ft-os értékéhez, akkor megállapíthatjuk, hogy hozzávetőleg az eddigi kedvezményesen adható összegre számíthatunk az idei évben is a munkáltatónktól, már ami ezt a felhasználási célt illeti.

További cikkeink: