Hír

Sokszor használják a SZÉP Kártyát a Balatonon

A nyári szezon nagyon mozgalmasra sikerült a Balaton körül. Köszönhető ez a kiváló nyaralóidőnek, és az egyre tudatosabb SZÉP-Kártya használatnak is. Bár a nyár véget ért, az őszi időszak is rengeteg remek programot tartogat.

Nagy forgalmat bonyolítottak a Balaton körül idén nyáron a szolgáltatók és a szálláshelyek. A nyaralók közül nagyon sokan használták szálláshely költségek rendezéséhez, étkezéshez és szabadidős programokhoz is a Széchenyi Pihenő Kártyát. Az idei nyárra azonban elmondható az is, hogy elsősorban a hétvégi turizmus jellemezte a szezont.

A SZÉP Kártya Balaton környéki használatával kapcsolatosan elmondható, hogy a kártyával rendelkező nyaralók igyekeztek teljes mértékben kihasználni a cafeteria keretet. Egy balatonfenyvesi vállalkozó úgy jellemezte a helyzetet, hogy volt, aki a lángost is pihenőkártyával akart vásárolni. Az is kiderült, hogy ha a kiválasztott lángosos nem tudta elfogadni a kártyát, a vendég inkább másik elfogadóhelyet keresett.

A szálláshely szolgáltatók is mozgalmas szezont tudhatnak a hátuk mögött. Azonban a kora őszi időszak is remek lehetőségeket tartogathat. A balatoni fesztiválok és szüreti rendezvények szezonja most indul be igazán. A gasztronómiai és borturizmus virágzása a balatoni borvidéken is megfigyelhető. A szüreti fesztiválok időszaka már szeptember elején elindul. Érdemes körbe nézni a SZÉP Kártya elfogadóhelyek akciós ajánlatai között.

A finom borok mellett számos helyen halászléfőző versenyek, harcsa- és süllőfesztivál várja az érdeklődőket. A SZÉP Kártya fesztiválok alkalmával is tökéletes társ lehet az őszi időszakban is. A szeptember második felében, Balatonfüreden megrendezésre kerülő Romantikus Reformkor című rendezvény alkalmával időutazáson is részt vehetnek az ide látogatók. Korhű jelmezek, hangulatos reformkori szórakozási lehetőségek teszik különlegessé a hétvégét szeptember 20-22. között.

Az őszi időszak szépsége, a szolgáltató SZÉP Kártya elfogadóhelyek kínálata remek kikapcsolódási lehetőséget biztosít azok számára, akik az utószezont választják pihenésük idejéül.

További cikkeink: