Hír

Sokat dolgoznak az OTP SZÉP Kártyák

A szépkártya a hazai munkavállalók egyik legjelentősebb segítségévé vált a pihenést illetően. Kedvelt úti cél idén is a Balaton, a régióban akár három milliárd forintot is elérheti a Széchenyi pihenőkártya forgalom.

A nyári szezon idején sokan választják nyaralásuk helyszínéül valamelyik kedvelt belföldi régiót. A Balaton is egyre több hazai nyaralónak biztosít ideális helyszínt a pihenéshez. A magyar tenger körül a SZÉP Kártya elfogadóhelyek bőséges tárháza várja a szállást, éttermet és szabadidős tevékenységet keresőket.

A SzépKártyás költések, a kártyahasználat egyre nagyobb elterjedése a nyári időszakban még jobban megemelkedik. Az OTP Bank Cafeteriát koordináló szakemberek adataiból kiderül, hogy a legnagyobb népszerűséget a Balaton környéke élvezi. Emellett a fővárosi, illetve a Közép-Dunántúli régió wellness központjai számítanak a legkedveltebb úti céloknak.

A nyári időszakban már az elmúlt években is jelentős volt a Pihenőkártya forgalom. Az idei költések előzetes kalkulációk szerint akár a három milliárd forintot is elérhetik az OTP szerint. Megfigyelhető a tudatosság is a kártyabirtokosok költési kedvét illetően. A hosszú hétvégék és a nyári időszak során az OTP SZÉP Kártya használat kétszeresére-háromszorosára is emelkedhet a hétköznapokhoz képest.

Ami az egyes alszámlákat illeti, nyáron jelentősen megemelkedik a szállás alszámla felhasználása. A hétköznapokra jellemző 17-18 százalékhoz képest a szezonban minden negyedik esetben fizetünk a szállás zsebbe feltöltött juttatási összegekből.

A pénzintézet napjainkban több mint 765 ezer kártyabirtokost számlál. A szerződött OTP SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma 22 ezer fölött van, ami több mint 45 ezer felhasználási lehetőséget kínál a pihenőkártyával rendelkező dolgozók és családtagjaik számára. Ugyanakkor a pénzintézet képviselője azt is elmondta, hogy főleg nyáron sokkal többen veszik igénybe a www.otpszepkartya.hu portál szolgáltatásait. A kártyabirtokosok nagy gyakorlatot szereztek az egyenleg-lekérdezést, elfogadóhely keresést illetően a portálon, valamint a bank által létrehozott, ingyenes mobil alkalmazás segítségével is.

További cikkeink: