Hír

Ópusztaszer: az Emlékparkban feléled a múlt

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark színes programokkal várja a látogatókat. Hagyományőrző és kulturális műsor, gasztronómia, és további lehetőségek a szabadidő tartalmas eltöltéséhez. Ópusztaszeren is találhatók SZÉP Kártya elfogadóhelyek, így a szállásfoglalást rendezhetjük a kártya segítségével.

Újult erővel kezdte az idei szezont az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Az ide látogatókat sokféle színes program és látnivaló várja. Lovasbemutatók, valamint a népi hagyományokat megelevenítő programok tehetik felejthetetlenné az ópusztaszeri kirándulást. A szabadidő tartalmas eltöltéséhez, múltunk és hagyományaink megismeréséhez ideális helyszín az Emlékpark.

A szabadtéri múzeum, a skanzen is életre kel. Lehetőségünk van megcsodálni és megismerni eleink világát, a hétköznapok és ünnepnapok eseményeit. A porták körül élő háziállatokkal kapcsolatos teendőket, vagy a különféle hagyományos munkafolyamatokat is kipróbálhatják az ide látogató vendégek. A Szatócsbolt a régi idők finomságaival és ízletes kézműves termékeivel várja az édesszájúakat.

A Feszty-körkép lenyűgöző látványosságának köszönhetően megcsodálhatjuk a honfoglalás, a magyarok bejövetelének folyamatát. A Feszty-körképpel megegyező méretű, tehát szintén monumentális látnivaló az 1849 márciusában vívott nagyszebeni csata panorámaképe, melynek megmaradt részletei szintén megcsodálhatóak.

Érdemes több napos kiruccanást tervezni Ópusztaszerre, ugyanis hétvégenként az Olvasókör kemencéje mellett lehet tájjellegű finomságokat, gasztronómiai különlegességeket kóstolni. Igazi, kemencében sült finomságok, kalács tejpite vagy bodag várja a látogatókat.

Ópusztaszeren is találhatóak SZÉP Kártya elfogadóhelyek, így a szállás költségeinek fedezésére itt is igénybe vehetjük a kártya szálláshely alszámláját.

További cikkeink: