Hír

Ön mivel javítaná a hazai turizmust?

A NGM örömmel tájékoztatta a belföldi turizmus szakmai képviselőit arról, hogy az ágazat mutatói folyamatosan pozitív irányba mutatnak. Mindez nagyrészt a SZÉP Kártya elterjedésének is köszönhető, de további fejlesztési javaslatokat vár a minisztérium.

A belföldi turizmus az idei esztendőben határozottan kedvező eredményeket produkált. Bizakodásra ad okot, hogy 2011 óta folyamatosan növekszik a vendégéjszakák száma, és emelkedett a szállásdíj-bevétel is. Pozitív irányban változott az egy kiadható szobára jutó árbevétel (RevPAR). A pozitív változások egyik meghatározó pontja a SZÉP Kártya népszerűsége, elterjedése és célzott használata. A szakember szerint a pihenőkártya szerepe egyértelműen kimutatható a belföldi turizmus fellendülésében. A számok jelzik, hogy a vidéki szállásbevételek több mint 60%-a belföldi vendégeknek köszönhető.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára, Dr. Horváth Viktória szerint szükség van a bizakodó tervezésre. Meg kell határozni, hogy hová szeretne eljutni a belföldi turizmus az elkövetkező öt évben. Mivel az elmúlt nyolc hónap alatt több mint 50 milliárd forint áramlott be a turisztikai és vendéglátó-ipari vállalkozások bevételei közé a plasztiknak köszönhetően, ez is bizonyítja, hogy az ágazat pozitív tendenciát tudhat magáénak.

A NGM a kedvező eredmények megőrzése érdekében most a szakma segítségét és javaslatait várja. Ahogyan azt Dr. Horváth Viktória helyettes államtitkár elmondta, a szakma véleményére kíváncsiak. A turizmus fejlesztése érdekében olyan konzultációt tervez a minisztérium, ahová a szakma javaslatait és ötleteit várják. A turizmusfejlesztési koncepció révén a minőség fejlesztését és a versenyképesség növelését tűzte ki célul a minisztérium.

A szakember azt is elmondta, hogy a további sikerek érdekében kiemelten fontos megismerni a hazai turisztikai szolgáltatók (szállásadók, vendéglátók) fejlesztési igényeit és terveit. Ennek érdekében kérik az érintetteket, küldjék el ötleteiket, javaslataikat és véleményüket a vendegert@ngm.gov.hu e-mail címre.

Ezek a vélemények és javaslatok segítenek a minisztériumnak átfogó képet kapni a hazai turisztikai fejlesztések igényeiről. Ezek segítségével lehet ésszerűen összeállítani az előttünk lévő, 2014-2020 közötti időszak fejlesztési programjait.

Címkék:
SZÉP Kártya

További cikkeink: