Hír

Nő a SZÉP Kártya használata a szálláshelyek körében

Folyamatosan növekszik a SZÉP Kártyával való fizetési mód a nyaralók között. Bár többen az olcsóbb balatoni hotelek iránt érdeklődnek, a négycsillagos szálláshelyek továbbra is magas foglaltsággal üzemelnek. A családosok körében mindig nagy az igény a gyermekprogramokat biztosító szállásokra.

Az itthoni nyaralási lehetőségeket jól ismerő turisztikai szakemberek szerint egyre nő azok száma, akik SZÉP Kártyával fizetnek a belföldön történő nyaralás foglalásakor. Az eddigi tapasztalatok szerint a Balatonon nyaralók elsősorban a szállodákban fizetnek a Szépkártyával, ahol mindhárom alszámla kerete használható a szállás költségeinek rendezésére.

Fontos azonban tudni, hogy ha utazási irodák kínálatából foglalunk akár szálloda, akár magánszállás, vagy panzió ajánlatai közül, az utazási irodában csak és kizárólag a szállás alszámla kerete terhelhető a szállásköltséggel. A vendéglátás és szabadidő (rekreáció) zseb egyenlege nem fordítható szállásra.

A Balaton környéke továbbra is nagy népszerűségnek örvend a nyaralók körében. A családdal nyaralók egyre tudatosabban választanak, a gyermekprogramokkal is készülő szálláshelyek kínálatát keresik.

Nagy népszerűségnek örvend még a félpanziós és az ún. all inclusive nyaralási lehetőség. Utóbbi választása esetén a nyaraló vendégek teljes ellátásban részesülnek.

A magyar tenger körül már szinte mindenhol találhatóak SZÉP Kártya elfogadóhelyek. Emellett a Pihenő Kártyát használni lehet akár a balatoni hajózás során is. Érdemes és hasznos indulás előtt tájékozódni a nyaralás helyén arról, hogy a pihenőkártya mely alszámlája, milyen szolgáltatásokra használható a felkeresni kívánt elfogadóhelyeken.

Indulás előtt érdemes lekérdeznünk a SZÉP Kártya egyenleget is, hogy van-e elegendő keret az egyes alszámlákon.

További cikkeink: