Hír

Nem fürödtünk be a SZÉP Kártyával

A hazai gyógyfürdők népszerűsége határon innen és túl egyaránt jelentős. Húsz százalékkal nőtt a fürdők vendégforgalma. Ugyanilyen arányban emelkedett a SZÉP-Kártya használata is, mióta mindhárom zsebből lehet fürdőbelépőt váltani.

A magyar fürdők híre országon belül és határainkon túl is jól cseng. A 2013-as esztendőben több mint 30 millióan vették igénybe hazánk közel kétszáz fürdőjének szolgáltatásait. Ráadásul, a legtöbb magyarországi fürdő megtalálható a SZÉP Kártya elfogadóhelyek között is.

A fürdők, legfőképp a gyógyfürdők a belföldi turizmus egyik legfőbb mozgatórugójaként vannak jelen a magyar gazdaságban. A gyógyfürdők, gyógyvizek minősége, jelentősége és jó híre fellendítette a hazai egészségturizmust is. A remek eredmények pedig tovább vonzzák a hazai és külföldi vendégeket egyaránt.

Növekedés figyelhető meg a SZÉP-Kártya használatban is, főleg, mióta a kártya mindhárom zsebe felhasználható fürdőbelépő vásárlására is. A számok azt mutatják, hogy ötödével nőtt a fürdővendégek száma, és húsz százalékkal több lett a SzépKártyás költések aránya is. Csak a hazai vendégforgalomban kiemelkedő mutató, hogy több mint félmillió honfitársunk utazik itthon valamelyik fürdővárosunkba, egészség-megőrzési céllal.

A Magyar Fürdőszövetség és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a jövőben – a szállodákhoz hasonlóan – a gyógyfürdőket, wellness- és élményfürdőket is minősíteni fogja. Ez a minősítési rendszer 1-5 csillaghoz juttatja a programhoz csatlakozó hazai fürdőket és strandokat.

A fővárosban üzemelő Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által koordinált budapesti gyógyfürdők jelentős szerepet játszanak a turizmusban. A 2013-ban Budapestre látogató közel 4 millió külföldi turista közül legalább másfél millióan felkeresték valamelyik budapesti fürdőt is.

A fővárosi gyógy- és termálfürdők fejlesztése kapcsán elhangzott az is, hogy idén már Budapest mind a hét termálfürdője télen is működő nyitott medencével is várja vendégeit. Szeptember közepére tervezik megnyitni a nagyközönség előtt a frissen felújított Rudas Fürdőt. A fejlesztési tervek között továbbá gyógyszállók építése, valamint a meleg vizű strandok egész éves nyitva tartása is szerepel.

További cikkeink: