Hír

Napok maradtak a 2012-es SZÉP Kártya felhasználásához

Ön is érintett? Van 2012-ből megmaradt juttatási összeg a SZÉP-Kártya egyenlegén? Ne hagyja elveszni! Előleg, foglaló, valamilyen szolgáltatásra szóló ajándékutalvány is fizethető a tavalyelőtt érkezett cafeteriából!

Már csak néhány nap van hátra, és lejár a 2012-es egyenlegek felhasználásának határideje. Sokan kihasználták a húsvéti és a május 1-jei hosszú hétvégéket, és ez meg is látszik a SzépKártya forgalomban. Azonban még mindig több mint 2,5 milliárd forint értékű feltöltést fenyeget a május 31-én lejáró határidő.

A kibocsátó bankok online felületén a kártyabirtokosok könnyedén ellenőrizhetik aktuális egyenlegüket, tranzakcióikat, így az is kiderül, maradt-e a három alszámla valamelyikén 2012-ben utalt összeg. Természetesen a kibocsátók telefonos ügyfélszolgálatain is tudnak tájékozódni az érintettek. A fel nem használt juttatás a kártyabirtokos számára május 31. után elvész, azt a bank a munkáltató részére 30 napon belül visszautalja.

A SZÉP-Kártya sokoldalú felhasználása nagyban segíthet abban, hogy a 2012-ből megmaradt keretet hasznosíthassuk. Mindhárom alszámla felhasználható szállásköltségek fedezésére, illetve fürdőbelépő, uszodabérlet vásárlására is. Emellett előleg, foglaló fizetésére is lehet a cafeteria keretet fordítani. Vannak olyan elfogadóhelyek is, ahol különféle ajándékutalvány (wellness szolgáltatások, masszázs, kozmetika, vagy sporttal kapcsolatos tevékenységek) is vásárolható a Pihenőkártya segítségével.

Már csak napok kérdése, hogy felhasználásra kerül-e a mintegy 2,5 milliárd forint, illetve, hogy mennyi pénz vándorol vissza a munkáltatók számlájára. Érdemes rendszeresen ellenőrizni az aktuális SZÉP Kártya egyenleget és a tranzakciókat. Hasznos tudnivaló az is, hogy a kártyahasználat során mindig a legrégebben utalt juttatási összegből emeli le a bank a szolgáltatás ellenértékét.

További cikkeink: