Hír

Nagy a K&H SZÉP Kártya lendülete

Harmadikként csatlakozott a SZÉP Kártya kibocsátók körébe a K&H Bank, amely négy hónap alatt 55.000 kártyabirtokost köszönthetett. Országszerte több mint 4.500 elfogadóhelyen lehet a cafeteria keretből költeni szállás, vendéglátás, valamint szabadidő és rekreációs szolgáltatásokra.

A K&H Bank 2012-ben csatlakozott a Széchenyi Pihenőkártya kibocsátó pénzintézetekhez. Az elmúlt négy hónapot hatalmas lendület jellemzi, ugyanis már 55.000 K&H SZÉP Kártya van forgalomban, és már több mint 4.500 szolgáltató csatlakozott a SZÉP Kártya elfogadóhelyek körébe.

Az is kiderült, hogy a munkáltatók által a kártyára utalt béren kívüli juttatás összege átlag húszezer forint. A munkavállalók 57 százaléka a vendéglátás alszámlára, 29 százalék a szállás alszámlára, 14 százalék pedig a szabadidő és rekreációs alszámla keretére kéri a cafeteria összegét.

2012 első negyedévét tekintve, a K&H SZÉP Kártya tulajdonosok több mint 30 ezer tranzakciót indítottak a kártyájuk segítségével. Az év első hosszú hétvégéje, valamint az azt követő ünnep már előrejelzi, hogy ilyen alkalmakkor megnövekednek a SZÉP Kártyás fizetések a szálláshelyeken és a vendéglátásban.

A Pihenőkártya használható bankkártya-jellegű fizetésre, POS vagy SZÉP Kártya terminálon, valamint telefonos és internetes elfogadással. A kártyabirtokosok kétharmada fizetett az elmúlt időszakban terminálon keresztül, míg az internetes kártyahasználatot 18 százalék, a telefonos engedélyezést 16 százalék vette igénybe.

A fenti számadatok alapján a K&H Bank által kibocsátott SZÉP Kártya népszerűsége és lendülete töretlen. Az év elején indította a K&H a szépkártya-programot, és az év első három hónapjában már 1600 munkáltató kötött szerződést arra, hogy dolgozói részére a cafeteria juttatást a K&H SZÉP Kártya segítségével biztosítja.

A pénzintézet szakértői felmérést végeztek, melyből kiderült, hogy a hazai kkv-k közül – igaz, hogy kisebb összegben –minden második biztosít cafeteria juttatásokat a dolgozói részére. A Széchenyi Pihenő Kártya tehát továbbra is népszerű béren kívüli juttatási forma.

További cikkeink: