Hír

Mini Magyarország a Szarvasi Arborétumban

A Szarvasi Arborétumban megvalósult egy különleges élmény: egy nap alatt végig lehet járni az ország legjelentősebb építészeti remekműveit. Szarvason a Pepi-kert ad otthont a Mini Magyarországnak. Pihenjen Szarvason a SZÉP Kártya egyenlegéből!

Magyarországnak számos olyan városa és épülete van, amelyet érdemes legalább egyszer felkeresni. Ha azonban nincs lehetőségünk mindenhová eljutni, Kisbéren és Szarvason mindent egy helyen „bejárhatunk”. A kisbéri után, április 10-én megnyílt a Szarvasi Arborétum (ami sajnos még nem SZÉP-Kártya elfogadóhely) legújabb nevezetessége, a Mini Magyarország makettpark.

A Körösök szíve érdekes látnivalókat tartogat az ide érkezőknek. Kedves, hangulatos város, ahol a természetbarátok, az aktív pihenést és a fürdőzést kedvelők egyaránt megtalálják a legjobb programokat. Itt található az ország legnagyobb arborétuma, a Pepi-kert. Egyedülálló természeti adottságai, növény- és állatvilága mellett a látogatók megtekinthetik a Jáki templomot, az Országház épületét, vagy a Megyeri hidat is. Továbbá, egyebek mellett az Esztergomi bazilika, a Debreceni református nagytemplom és a kecskeméti Cifrapalota épülete is felkereshető. Szeged, Pécs nevezetesebb épületei, vagy a Fertődi Esterházy-kastély, és még a Hévízi Tófürdő is megtalálható a makettek között.

A Szarvasi Arborétum egész évben nyitva áll a látogatók előtt. A látványosság valódi turisztikai ínyencség, mely a család minden tagjának nagyszerű élményt kínál. A séták, túrázások fáradalmait a városi gyógyfürdőben is ki lehet pihenni. Emellett Szarvason a SZÉP Kártya keretéből számos helyen lehet fizetni akár étkezés, akár szállás költségekért.

A városban egész évben remek rendezvények, fesztiválok és a fürdő gyógyító hatású vize segíti a kellemes időtöltést. A tartalmas programok között gasztronómiai és nemzetiségi fesztiválok, sportrendezvények és további lehetőségek gondoskodnak arról, hogy a Szarvasra látogatók csodálatos élményekkel gazdagodjanak. Érdemes felkeresni a városban a SZÉP Kártya elfogadóhelyeket, és felfedezni a Mini Magyarországot.

Címkék:
SZÉP Kártya

További cikkeink: