Hír

Mérföldkő az OTP SZÉP Kártya életében

Újabb jelentős állomáshoz érkezett az OTP SZÉP Kártya programja. Az elmúlt napokban az átadott kártyák száma átlépte a félmilliót. A rendszer sikerét az is mutatja, hogy megjelentek az első, okostelefonra készült alkalmazások is.

2011-es indulása óta a SZÉP Kártya folyamatosan hódítja meg a piacot. Az első kártyakibocsátó bank, az OTP mára már félmillió szépkártyás ügyfelet tudhat soraiban. Az OTP, az MKB és a K&H együttesen pedig nemsokára 750 ezer kártyabirtokost tudhat magáénak.

A SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma is meggyőző dinamizmussal növekedik. A félmillió OTP SZÉP-Kártya tulajdonos közel 35 ezer elfogadóhelyen fizethet a plasztik lap segítségével. Az MKB SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma is meghaladta már a húszezret, és a K&H is több mint tízezer szolgáltatóval kötött már elfogadói szerződést.

A kezdeti kételyeket és a rendszer gyermekbetegségeit legyűrve elmondható, a Széchenyi Pihenő Kártya program minden résztvevő számára sikeresnek mondható. A korábbi technikai jellegű problémák megoldását mutatja az is, hogy az OTP már okostelefonokon is elérhető ingyenes SZÉP Kártya-alkalmazást vezetett be androidos és iPhone verzióban.

Az OTP SZÉP Kártya használatával a fő- és társkártya-birtokosok eddig több mint húsz milliárd forintnyi összegben vásároltak. Ez az összeg a teljes SZÉP-Kártya forgalom háromnegyedét jelenti. A tájékoztatásból az is kiderült, hogy a három bank SZÉP Kártyáira összesen a munkáltatók közel 60 milliárd forintot utaltak. A kártyabirtokosok – főkártya és társkártya használat együttesen – ennek közel felét már elköltötték. A számadatok azt mutatják, hogy átlagosan közel 90 ezer forint körül mozog a SZÉP Kártya egyenlege.

A szakértők úgy kalkuláltak, hogy erre az időszakra közel négyszázezer SZÉP-Kártya lesz összesen forgalomban, azonban a kártya sikere ezt már majdnem megduplázta. Mivel az év elejére a kártyaigényléseknek egy újabb hulláma várható, a pihenőkártyák száma hamarosan elérheti akár az egymilliót is.

További cikkeink: